До салатів та сендвічів: готуємо соус до Цезаря
25 травня 2022,
11:18
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Володимира ЯрославськогоОдин із найпопулярніших салатів у світі є американський Цезар. Так, саме в США його приготували вперше, а далі його інтерпретували в італійський салат, Той від якого ми всі божеволіємо!
Соус Цезар – невід'ємний компонент однойменного салату, який так полюбився багатьом. В його основі емульсія з яєчних жовтків, оливкової олії та спецій, а доповнюють смак анчоуси та сир пармезан.
Читайте також Замість кетчупу: рецепт томатного соусу Наполітано
Володимир Ярославський розповів читачам в інстаграмі рецепт справжнього соусу Цезар, щоб кожен міг приготувати його вдома та насолоджуватися заправкою в салатах чи намазувати на сендвічі.
На 100 грамів салату Ромен або Айсберг йде 50 грамів соусу Цезар.
Рецепт соусу Цезар
- Час: 20 хвилин
- Порції: 4
– 2 яєчні жовтки;
– 35 грамів зернової гірчиці;
– 2 грами солі;
– 15 грамів цукру;
– чорний перець;
– 350 грамів рослинної олії (для смаку додайте до 20% оливкової);
– 15 грамів лимонного соку або винного білого оцту;
– 20 грамів каперсів;
– 20 грамів печеного часнику;
– 20 грамів солоних анчоусів;
– 50 грамів тертого пармезану;
– 60 грамів білого йогурту до 10% жирності.
Приготування:
- Яєчні жовтки змішуємо з сіллю, цукром, чорним перцем та гірчицею. Збийте все в піну, тонкою цівкою влийте олію та продовжуйте збивати емульсію.
- Дрібно наріжте анчоуси, каперси, часник та натріть на дрібній тертці пармезан. Влийте до емульсії трішки лимонного соку та перемішайте до однорідності.
- Наприкінці додайте грецький йогурт та ще раз перемішайте.
- Соус зберігається 5 днів у холодильнику при температурі 4 градуси.
Смачного!
Зверніть увагу!
- Перед використанням важливо добре помити яйця, також вони мають бути свіжі і цілі.
- Олію потрібно додавати тонкою цівкою. Якщо соус розшарувався, візьміть ще 1 жовток, трохи гірчиці, збийте у піну (це допомагає емульгації) і сюди додавайте потроху, знов тонкою цівкою розшаровану суміш.
- Олію не вбивають у соус, а вмішують.
- Йогурт можна замінити на сметану, воду, молоко.
- Олія має бути без запаху
- Соус можна робити й без анчоусів, якщо ви не полюбляєте запах і смак риби.
- Можна додавати ворчестер на (свій) смак, особливо якщо немає анчоусів.
- Замість печеного часнику можна брати трішки свіжого.