Справжній гуцульський бануш за старовинним рецептом від Ольги Франко

1 серпня 2021, 14:10
Читать новость на русском

Давно шукаєте справжній рецепт гуцульського бануша? Ми його для вас знайшли! У "1-шій українській загально-практичній кухні" хазяйновита дружина Івана Франка зібрала багато автентичних рецептів, серед яких і гуцульський бануш із бринзою.

Бануш – чудовий варіант ситного й смачного сніданку. За бажанням до страви можна подати шкварки чи смужечки бекону – щойно зі сковорідки.

Читайте також Три забуті українські страви з кулінарної книги Ольги Франко: давні рецепти

Якщо не маєте напохваті сметани – заваріть кашу на жирних домашніх вершках, або й воді, якщо не їсте молочного.

Бануш на сметані за рецептом Ольги Франко

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Гуцульський бануш / Фото Гастроном

Інгредієнти:
 – 1 склянка кукурудзяного борошна;
 – 3 склянки жирної домашньої сметани;
 – 100 г домашньої бринзи;
 – чорний мелений перець на ваш смак.

Приготування:

  1. Для приготування страви, як її готували в давнину, візьміть невелику каструлю та закип'ятіть в ній сметану. Не забувайте перемішувати її, щоб вона не зварилася.
  2. Всипте кукурудзяне борошно та постійно помішуйте кашу.
  3. Варіть кашу протягом 10 – 15 хвилин до повної готовності. 
  4. Оскільки каша буде подаватися з бринзою авторка не додає до страви сіль. 
  5. Рясно посипте страву сиром, можна додати дрібно нарізану свіжу зелень та поперчити.
  6. У давнину бануш подавали з ряжанкою та кислим молоком. 
    Смачного!