Бануш – чудовий варіант ситного й смачного сніданку. За бажанням до страви можна подати шкварки чи смужечки бекону – щойно зі сковорідки.

Читайте також Три забуті українські страви з кулінарної книги Ольги Франко: давні рецепти

Якщо не маєте напохваті сметани – заваріть кашу на жирних домашніх вершках, або й воді, якщо не їсте молочного.

Бануш на сметані за рецептом Ольги Франко

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2

бануш
Гуцульський бануш / Фото Гастроном

Приготування:

  1. Для приготування страви, як її готували в давнину, візьміть невелику каструлю та закип'ятіть в ній сметану. Не забувайте перемішувати її, щоб вона не зварилася.
  2. Всипте кукурудзяне борошно та постійно помішуйте кашу.
  3. Варіть кашу протягом 10 – 15 хвилин до повної готовності.
  4. Оскільки каша буде подаватися з бринзою авторка не додає до страви сіль.
  5. Рясно посипте страву сиром, можна додати дрібно нарізану свіжу зелень та поперчити.
  6. У давнину бануш подавали з ряжанкою та кислим молоком.
    Смачного!