Бануш – чудовий варіант ситного й смачного сніданку. За бажанням до страви можна подати шкварки чи смужечки бекону – щойно зі сковорідки.
Читайте також Три забуті українські страви з кулінарної книги Ольги Франко: давні рецепти
Якщо не маєте напохваті сметани – заваріть кашу на жирних домашніх вершках, або й воді, якщо не їсте молочного.
Бануш на сметані за рецептом Ольги Франко
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Гуцульський бануш / Фото Гастроном
Приготування:
- Для приготування страви, як її готували в давнину, візьміть невелику каструлю та закип'ятіть в ній сметану. Не забувайте перемішувати її, щоб вона не зварилася.
- Всипте кукурудзяне борошно та постійно помішуйте кашу.
- Варіть кашу протягом 10 – 15 хвилин до повної готовності.
- Оскільки каша буде подаватися з бринзою авторка не додає до страви сіль.
- Рясно посипте страву сиром, можна додати дрібно нарізану свіжу зелень та поперчити.
- У давнину бануш подавали з ряжанкою та кислим молоком.
Смачного!