Американський пиріг із гарбузом та корицею – ідеальний осінній десерт. Особливо смачним він виходить, якщо для його приготування ви візьмете солодкий гарбуз сорту "гітара".
Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було
Рецепт гарбузового пирога
- Час: 90 хвилин
- Порції: 8
Гарбузовий пиріг / Фото Прості рецепти
Приготування:
- Ретельно просійте борошно та сіль крізь дрібне сито, щоб не було грудочок. Вершкове масло натріть на грубій тертці й перетріть руками на крихти.
Приготування пирога / Фото Їжа
- Додайте до борошна яйце й замісіть тісто.
- Сформуйте з пісочного тіста кулю, загорніть її в шар харчової плівки та відправте в холодильник на 30 – 50 хвилин.
- Почистіть гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте його кубиками й відправте до каструлі з товстим дном. Влийте трішки води й тушкуйте гарбуз, доки він не розм'якне.
Приготування пирога / Фото Їжа
- Подрібніть гарбуз на пюре за допомогою блендера.
- Розкачайте з тіста круг і викладіть його до керамічної форми для випічки (оптимальний діаметр – 30 сантиметрів).
Приготування пирога / Фото Їжа
- Проколіть тісто виделкою, щоб під час випікання воно не підіймалося. Припечіть тісто в духовці протягом 15 хвилин при 190 градусах.
- Перекладіть гарбузове пюре до глибокої миски й змішайте з яйцями, цукром, вершками та прянощами.
- Вилийте суміш на тісто й відправте пиріг до духовки на 50 – 60 хвилин пектися при температурі 180 градусів.
Приготування пирога / Фото Їжа
- Готовий пиріг обов'язково охолодіть.
Смачного!