Яскравий осінній рецепт: американський пиріг із гарбузом та корицею

14 вересня 2021, 18:54
Читать новость на русском

Джерело:

Їжа

Шукаєте смачний осінній десерт? Кращої страви, аніж гарбузовий пиріг, присмачений корицею, годі й шукати! Зі збитими вершками та ароматним чаєм із лимоном це буде просто фантастика!

Американський пиріг із гарбузом та корицею – ідеальний осінній десерт. Особливо смачним він виходить, якщо для його приготування ви візьмете солодкий гарбуз сорту "гітара".

Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було

Рецепт гарбузового пирога

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 8


Гарбузовий пиріг / Фото Прості рецепти

Інгредієнти:
 – 400 г борошна;
 – 250 г вершкового масла;
 – 3 курячих яйця;
 – 900 г гарбуза;
 – 200 г цукру;
 – 200 мл вершків жирністю 30 – 33%;
 – мелена кориця – на ваш смак;
 – ванілін – на ваш смак;
 – сіль – на ваш смак.

Приготування:

  1. Ретельно просійте борошно та сіль крізь дрібне сито, щоб не було грудочок. Вершкове масло натріть на грубій тертці й перетріть руками на крихти.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Додайте до борошна яйце й замісіть тісто.
  1. Сформуйте з пісочного тіста кулю, загорніть її в шар харчової плівки та відправте в холодильник на 30 – 50 хвилин.
  1. Почистіть гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте його кубиками й відправте до каструлі з товстим дном. Влийте трішки води й тушкуйте гарбуз, доки він не розм'якне.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Подрібніть гарбуз на пюре за допомогою блендера.
  1. Розкачайте з тіста круг і викладіть його до керамічної форми для випічки (оптимальний діаметр – 30 сантиметрів).


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Проколіть тісто виделкою, щоб під час випікання воно не підіймалося. Припечіть тісто в духовці протягом 15 хвилин при 190 градусах.
  1. Перекладіть гарбузове пюре до глибокої миски й змішайте з яйцями, цукром, вершками та прянощами.
  1. Вилийте суміш на тісто й відправте пиріг до духовки на 50 – 60 хвилин пектися при температурі 180 градусів.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Готовий пиріг обов'язково охолодіть.

Смачного!