Старопольський медівник, або як його ще називають пєрнік – смачна домашня випічка, яку готували в давнину. Особливістю цього медівника є те, що після випікання його розрізають та перемащують сливовим або яблучним повидлом.

Читайте також Три легкі страви азійської кухні: локшина з курячими стегнами, неми та рис з крильцями

Рецепт старопольського медівника з повидлом

  • Час: 2 години
  • Порції: 1

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте рідкий мед, сметану, масло та яйця, всипте цукор.
  1. Ретельно збийте масу міксером.
  1. Окремо змішайте соду, борошно та мелену корицю.
  1. До рідких інгредієнтів всипте сухі та перемішайте до однорідної консистенції. Тісто повинно вийти, як густа сметана.


Скріншот з відео

  1. Перекладіть тісто в деко розміром 25х14 сантиметрів, попередньо вкрийте його пергаментом.
  1. Випікайте медівник в розігрітій до 160 – 170 градусів духовці 60 хвилин.
  1. Вийміть медівник з форми та охолодіть. Далі слід розрізати його на дві частини.
  1. Змастіть його повидлом та прикрийте другою частиною медівника.
  1. Розтопіть шоколад та змастіть ним медівник, прикрасьте половинками волоських горіхів.
  1. Залишіть на 30 хвилин, щоб шоколад застиг.

Медівник готовий. Смачного!

Відеорецепт приготування старопольського медівника з повидлом: