В стилі три шоколади: рецепт чизкейка з сиру, йогурту та ягідного пюре

26 липня 2022, 11:13
Читать новость на русском

Чизкейк безумовно смачний та вишуканий десерт, але як надати йому кольору? Українська кондитерка Ліза Глінська пропонує приготувати його з різноманітними ягідними пюре, які додають свої фарби до десерту.

Якщо ви шукаєте смачний ягідний торт без випікання – цей рецепт для вас! Проста схема приготування, доступні продукти та всього кілька годин і десерт у вас на столі.

Читайте також  Три рецепти із продуктів, що завжди поруч

Оберіть для випічки форму діаметром 20 сантиметрів. Також за цим рецептом можна приготувати порційні тістечка.

Рецепт ягідного чизкейка

  • Час: 6 – 8 годин
  • Порції:
Інгредієнти пісочної основи:
 – 180 грамів печива;
 – 90 грамів вершкового масла.

Приготування:

  1. Перебийте печиво в крихту за допомогою блендера, або скалкою. Змішайте з розтопленим вершковим маслом та втрамбуйте у формі.
  1. Не забудьте вкрити борти форми ацетатною стрічкою.
Інгредієнти для сирного крему зі смородиною:
 – 200 грамів смородинового пюре;
 – 80 грамів цукру;
 – 7 грамів желатину + 35 мілілітрів води;
 – 150 грамів сиру;
 – 100 грамів сметани або грецького йогурту.

Приготування:

  1. Залийте желатин холодною водою. 
  1. Змішайте смородинове пюре з цукром, доведіть до кипіння.
  1. Додайте до маси підготовлений желатин та перемішайте.

  1. Збийте сир зі сметаною, додайте до ягідного пюре.
  1. Готовий крем залийте поверх пісочної основи.
  1. Відправте торт в холодильник на 30 хвилин.
Інгредієнти для сирного крему з малиною:
 – 200 грамів малинового пюре;
 – 50 грамів цукру;
 – 7 грамів желатину + 35 мілілітрів води;
 – 150 грамів сиру;
 – 100 грамів сметани або йогурту.

Приготування:

  1. Залийте желатин холодною водою.
  1. Змішайте малинове пюре з цукром, доведіть до кипіння.
  1. Додайте до маси підготовлений желатин та перемішайте.
  1. Збийте сир зі сметаною, додайте до ягідного пюре.
  1. Готовий крем залийте поверх смородинового пюре.
  1. Відправте торт в холодильник на 30 хвилин.
Інгредієнти для сирного крему з полуницею та лаймом:
 – 150 грамів полуничного пюре;
 – 50 мілілітрів лаймового соку;
 – 80 грамів цукру;
 – 7 грамів желатину + 35 мілілітрів води;
– 150 грамів сиру;
– 100 грамів сметани або йогурту.

Приготування:

  1. Залийте желатин холодною водою.
  1. Змішайте полуничне пюре з соком лайма та цукром, доведіть до кипіння.
  1. Додайте до маси підготовлений желатин та перемішайте.
  1. Збийте сир зі сметаною, додайте до ягідного пюре.

  1. Готовий крем залийте поверх малинового пюре.
  1. Відправте торт в холодильник на 3 години.
  1. Ягідний чизкейк готовий. Смачного!