30 січня,
10:21
Лосось у лимонному соусі: запікаємо червону рибу за 15 хвилин
Джерело:
Café delitesЛосось за цим рецептом ідеально підійде й для сімейного застілля, і для швидкого обіду, коли немає часу поратися на кухні. Беріть на озброєння!
Страва виходить поживна. Проте вона анітрохи не зашкодить вашій фігурі!!
Читайте також Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно
Рецепт запеченого лосося
- Час: 15 хвилин
- Порції: 4
Фото Café delites
– 4 філе лосося без шкіри;
– 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 столова ложка подрібненого часнику;
– 2 столові ложки сухого білого вина;
– сіль;
– мелений чорний перець.
Для соусу:
– ¼ склянки вершкового масла;
– 2 чайні ложки подрібненого часнику;
– 2 столові ложки сухого білого вина;
– ½ склянки вершків;
– 1 – 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку;
– 1 столова ложка свіжої подрібненої петрушки.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 220 градусів. Форму для запікання злегка змастіть олією.
- Обсушіть шматочки лосося паперовим рушником, щоб позбутися зайвої вологи.
- Змішайте лимонний сік, оливкову олію, часник і вино. Натріть рибу приготованою сумішшю і викладіть у форму для запікання. Присмачте дрібкою солі та меленого чорного перцю.
Фото Café delites
- Запікайте рибу в духовці 10 – 12 хвилин.
- Приготуйте соус. Розтопіть у сотейнику вершкове масло, додайте часник і потримайте на плиті до появи аромату (30 секунд).
- Влийте вино й проваріть суміш 2 – 3 хвилини. Додайте вершки й варіть, доки соус злегка не загусне.
Фото Café delites
- Зніміть соус із вогню, додайте лимонний сік, шматочки лимона й подрібнену петрушку.
- Залийте соусом приготований лосось, залиште на кілька хвилин, щоб сік риби та соус об'єдналися.
Фото Café delites
Смачного!