Смачні та оригінальні страви з курячого філе: 10 простих рецептів
Куряча грудка – це не тільки швидко, а й легко, смачно і дієтично. Рецепти з курятини повинні бути в арсеналі кожної господині чи господаря. Найкращим бонусом до неперевершеного смаку є дієтичність та користь курячого м’яса. Калорійність на 100 грам продукту становить 113 ккал, а вміст білка 30 грам. Саме тому ми зібрали для вас 10 швидких та простих рецептів із курячих філе.
Курячі рулети з маринованими помідорами
- Кількість порцій – 4 персони
- Час приготування – 70 хвилин
Дивіться також Готуємося до пляжного сезону: топ-3 страви, від яких втрачаєш вагу
Курячі рулети з маринованими помідорами / Фото Natareli
Інгредієнти:
– 4 курячі грудки без кісток і шкіри;– 2 зубчики часнику, дрібно натерті на тертці;
– 2 ст. л. цедри лимона;
– 2 ст. л. ложки лимонного соку;
– 1/2 cклянки дрібно натертого пармезану;
– 32 листочки шпинату;
– сіль і перець;
– 3 ст. л. оливкової олії;
– помідори чері, нарізаних скибочками;
– 1/4 невеликої червоної цибулини, тонко нарізаної скибочками;
– 2 ст. л. червоного винного оцета.
До теми Як приготувати смачну курячу грудку су-від із грибним соусом: простий рецепт
Приготування:
- Нагрійте духову піч до 250º С. Відбийте кожну курячу грудку. У невеликій мисці з’єднайте часник, цедру лимона та пармезан.
- Викладіть по 8 листків шпинату на кожну курячу відбивну, а потім посипте зверху часниковою сумішшю. Згорніть курку і закріпіть зубочисткою (помістіть зубочистку паралельно шву, щоб полегшити обертання рулетів). Приправте курку 1/2 ч. ложками солі і перцю.
- Нагрійте 1 ст. ложку олії у великій пательні і на середньому рівні обережно обсмажте швом вниз рулети, поки вони з усіх боків не підрум’яняться, 6 – 7 хвилин.
- Перекладіть у духовку та випікайте до готовності, ще 8 – 9 хвилин. Полийте лимонним соком.
- Поки курка печеться, приготуйте гарнір. Змішайте помідори, цибулю, червоний винний оцет, 2 столові ложки олії та 1/2 ч. ложки солі та перцю.
- Подавайте з куркою.
Курка на грилі з салатом з копченої кукурудзи
- Кількість порцій – 4 персони
- Час приготування – 40 хвилин
Курка на грилі з салатом з копченої кукурудзи / Фото deztop
Інгредієнти:
– 4 половинки курячих грудок без кісток та шкіри;– 2 лайми;
– 4 качани кукурудзи;
– 1/4 склянки кінзи, подрібненої;
– 2 ст. л. подрібнених зелених оливок;
– 30 г сиру пармезан, дрібно натертого;
– сіль та перець;
– 1 ч. л. копченої паприки.
Приготування:
- Приправте половинки курячих грудок без кісток сіллю і перцем і обсмажте на середньому вогні, по 5 – 6 хвилин з однієї сторони.
- Тим часом обсмажте лайм без шкірки та качани кукурудзи з усіх боків, 6 – 8 хвилин.
- Від’єднайте зерна кукурудзи від качана і перемішайте з соком 2 половинок лайма, подрібненою кінзою, зеленими оливками, тертим сиром, далі потрібно приправити сіллю і перцем.
- Подавайте курку з кукурудзою та половинками лайма та полийте сумішшю оливкової олії та копченої паприки.
Курячі такос
- Кількість порцій – 4 персони
- Час приготування – 25 хвилин
Курячі такос / Фото gastronom
Інгредієнти:
– 700 г курячої грудки без кісток і шкіри, нарізаної шматочками в 1 сантиметр;– 1 1/2 ч. л. несолодкого какао-порошку;
– 1 1/2 ч. л. порошку чилі;
– 1 ч. л. меленої кориці;
– сіль і перець;
– 1 невелика червона цибулина, тонко нарізана скибочками;
– 1 червоний перець, тонко нарізаний скибочками;
– 1 невелика червонокачанна капуста, серцевина тонко нарізана скибочками;
– 2 ст. л свіжого соку лайма;
– 8 маленьких кукурудзяних такос;
Приготування:
- Нагрійте духову піч до 250 ° С. Вистеліть деко фольгою.
- У мисці змішайте курку з какао-порошком, чилі, корицею та ¼ чайної ложки солі та перцю.
- Перекладіть курку на підготовлений лист і печіть до готовності, приблизно 12 хвилин.
- Тим часом у великій мисці з’єднайте червону цибулю, червоний перець, капусту та притрусіть соком лайма та ¼ чайної ложки солі та перцю.
- Теплі кукурудзяні такос наповніть куркою та овочами. Подавайте з кінзою, йогуртом та половинками лайму, якщо бажаєте.
Гранатово-медова глазурована курка та сквош
- Кількість порцій – 4 персони
- Час приготування – 40 хвилин
Гранатово-медова глазурована курка та сквош / Фото chef
Інгредієнти:
– 1 середній кабачок чи гарбуз;– 1 пучок м’яти;
– щіпка кайенського перцю;
– 4 курячі грудки без кісток без кісток;
– 1/3 cклянки натурального гранатового соку;
– 1/4 cклянка меду;
– 1 ст. л. бальзамічного оцту;
– 1/3 cклянки сиру фета;
– 1/3 cклянки гранатових зерен.
Приготування:
- Нагрійте духову піч до 250 ° С. Видаліть насіння з кабачка/гарбуза і наріжте скибочками товщиною 2 сантиметри. Дрібно наріжте 1 пучок м’яти.
- На велику деку викладіть скибочки кабачків, змастити 1 столовою ложкою оливкової олії, ½ чайної ложки солі та щіпкою каєнського перцю. Смажте до золотистої скоринки та м’якості, 20 – 25 хвилин.
- Тим часом на великій пательні на середньому вогні нагрійте 1 столову ложку оливкової олії. Приправте 4 курячі грудки ½ чайної ложки солі та ¼ чайної ложки чорного перцю. Смажте курку до появи золотистої скоринки, 6 – 8 хвилин з кожної сторони.
- Окремо приготуйте гранатову глазур. Додайте у сотейник 1/3 склянки гранатового соку, і готуйте протягом 1 хвилини. Додайте ¼ склянки меду і 1 столову ложку бальзамічного оцту і варіть до густої та сиропоподібної форми від 3 до 5 хвилин.
- Промажте курку глазур’ю. Перед подачею до кабачка додайте подрібнену фету, гранатові зерна та м’ята.
Вершково-лимонна куряча паста
- Кількість порцій – 4 персони
- Час приготування – 45 хвилин
Вершково-лимонна куряча паста / Фото 1000.menu
Інгредієнти:
– 340 г пасти лінгвіні;– 1 склянка замороженого гороху;
– 2 ст. л. оливкової олії;
– 340 г курячої грудки, нарізаної шматочками розміром 2 сантиметри;
– 2 ч. л. дрібно натертої цедри лимона;
– 1/4 c. свіжого лимонного соку;
– 120 г нежирного вершкового сиру, порізаного кубиками;
– 1/2 склянки тертого пармезану;
– 1/4 склянки петрушки;
– 1/4 ч. л. солі;
– 1/4 ч. л. перцю.
Приготування:
- Приготуйте пасту за інструкцією, що зазначена на упаковці, додаючи горох протягом останніх 2 хвилин варіння. Зарезервуйте 1 склянку рідини для приготування макаронних виробів, а потім злийте макарони та горох.
- Тим часом розігрійте оливкову олію у великій глибокій пательні. Приправте курятину сіллю і перцем і смажте до золотистої скоринки з усіх боків, 4 – 5 хвилин.
- Додайте до курки лимонний сік, покриваючи усі шматочки. Далі додайте вершковий сир і розмішуйте до розплавлення. Потім зняти з вогню.
- Змішайте цедру лимона і пармезан, потім петрушку. Залийте цією сумішшю пасту.
- Подавайте гарячими.
Вершковий кукурудзяний суп з куркою
- Кількість порцій – 8 персон
- Час приготування – 1 година 20 хвилин
Вершковий кукурудзяний суп з куркою / Фото 1000.menu
Інгредієнти:
– 4 великі качани кукурудзи, зерна відділені;– 900 г курячої грудки з кісткою, без шкіри;
– 4 ст. л. вершкового масла;
– 1 ст. л. оливкової олії;
– 5 стебел селери, подрібнені;
– 4 великі моркви, подрібнені;
– 1 середня цибулина, дрібно нарізана;
– 1/3 склянки борошна;
– 1/2 c. наполовину;
– 3 ст. подрібненого свіжого листя естрагону.
Приготування:
- Відділіть зерна кукурудзи від качанів. Вичавіть соки з качанів у каструлю з соусом на 5 – 6 літрів. Качани разом з куркою додайте до каструлі і залийте 8 склянками води і 1/2 чайної ложки солі. Потрібно нагріти до кипіння на високій температурі.
- Зменште вогонь, щоб підтримувати легке кип’ятіння. Готуйте 20 – 25 хвилин або до готовності курки, періодично перевертаючи курячі грудки. Зніміть казан з вогню і дайте охолонути.
- Перекладіть курку у велику миску. Коли охолоне достатньо, вийміть і викиньте кістки, поріжте на маленькі шматочки. Тим часом у каструлі з соусом нагрійте масло та олію на середньому вогні, поки масло не розтане.
- Додайте селеру, моркву, цибулю та 1/2 чайної ложки солі. Варити 10 хвилин або до пом’якшення овочів, часто помішуючи.
- Посипте овочі борошном; варіть 1 хвилину, помішуючи. Додайте зерна кукурудзи.
- Доведіть до кипіння на високій температурі; кип’ятити 1 хвилину, помішуючи. Зменште вогонь, щоб підтримувати кипіння. Варити 15 хвилин, періодично помішуючи. Додайте естрагон, курку, 1 чайну ложку солі та 1/2 чайної ложки перцю.
- Подавайте гарячим.
Паста орзо з куркою та соусом песто
- Кількість порцій – 8 персон
- Час приготування – 30 хвилин
Паста орзо з куркою та соусом песто / Фото liebherr
Інгредієнти:
– 220 г пасти орзо;– 2 ст. ложки оливкової олії;
– 4 курячі грудки;
– сіль і перець;
– 1/4 склянки білого винного оцту;
– 2 невеликі кабачки (приблизно 140 г кожен), дуже тонко нарізані скибочками;
– 2 маленькі жовті патисони (приблизно 140 г кожен), дуже тонко нарізані скибочками;
– 1/2 склянки соусу песто;
– 1/4 склянки смаженого мигдалю, подрібненого.
Приготування:
- Підготуйте пасту орзо за інструкцією на упаковці. Злийте воду, потім перекладіть у велику миску і залийте 1 столовою ложкою олії.
- Тим часом розігрійте залишок олії у великій пательні на середньому вогні.
- Приправте курку ½ чайної ложки солі та перцю та смажте до золотавої скоринки, 5 – 7 хвилин з кожної сторони .
- В іншій великій мисці змішайте оцет і 1/4 чайної ложки солі та перцю. Додайте цукіні та кабачки. Дайте намаринуватися овочам принаймні 5 хвилин.
- Перекладіть овочі в миску з орзо, залишивши оцет у мисці, добре перемішайте.
- Збийте песто з оцтом, потім додайте трішки на пасту і посипте мигдалем.
- Подавайте з куркою.
Смажена курятина з броколі, смаженою на лимоні
- Кількість порцій – 8 персон
- Час приготування – 35 хвилин
Смажена курятина з броколі, смаженою на лимоні / Фото crushpixel
Інгредієнти:
– 1 1/2 фунтів броколі, нарізаної на квіточки;– 2 зубчики часнику, нарізані тонкими скибочками;
– 3 ст. оливкова олія;
– сіль і перець;
– 4 курячі грудки;
– 1 c. л. універсального борошна;
– 1 лимон, нарізаний шматочками в 1 сантиметр;
– 2 ст. л. лимонного соку.
Приготування:
- Нагрійте піч до 250° С.
- На деко вистеліть фольгу і на неї покладіть броколі та часник з 1 ст. ложкою олії та 1/4 ч. ложки солі та перцю. Запікати 10 хвилин.
- Тим часом подрібніть курячі грудки на рівні шматочки, приправте 1/4 ч. ложки солі і перцю, а потім обмажте борошном.
- Нагрійте 1 ст. ложку олії у великій пательні на середньому вогні та смажте курку до золотавої скоринки, 3 – 5 хвилин з кожної сторони.
- Додайте курячі філе до броколі та випікайте, поки курка не зготується, а броколі стане золотаво-коричневим і ніжним, приблизно 6 хвилин.
- Приготуйте соус. Додайте решту олії, потім шматочки лимона, і готуйте, помішуючи, до початку підрум'янення, приблизно 3 хвилини.
- Додайте лимонний сік і 1/3 склянки води і варіть, помішуючи. Полийте цим соусом курячі філе і подавайте з броколі.
Середземноморські курячі боули
- Кількість порцій – 4 персони
- Час приготування – 30 хвилин
Середземноморський курячий боул / Фото magic bowls
Інгредієнти:
– 450 г курячого філе– 1 ст. л. оливкової олії;
– 1 ч. л. сушеного орегано;
– сіль і перець;
– помідори чері;
– 1 середня цибулина, грубо нарізана;
– 1 склянка кускусу;
– 1 ч. л. тертої цедри лимона;
– 1 ст. ложка лимонного соку;
– лимонні четвертинки для подачі;
– 1/4 склянки свіжого кропу;
– сир фета для подачі.
Приготування:
- Замаринуйте курку з олією, орегано, сіллю та перцем. Додайте помідори і цибулю, перемішайте.
- Розкладіть рівним шаром у фритюрниці та смажте за температури 200° С, періодично струшуючи кошик, поки курка не стане золотавою, 15 – 20 хвилин.
- Тим часом кускус перемішайте з цедрою лимона і готуйте за вказівками, які вказані на упаковці.
- Подавайте курку та овочі на подушці з кускусу.
- Посипте кропом та фетою та подавайте з лимонними четвертинками за бажанням.
Куряче філе з цілими персиками та голландським соусом
- Кількість порцій – 4 персони
- Час приготування – 40 хвилин
Куряче філе з цілими персиками / Фото gettyimages
Інгредієнти:
– 2 курячих філе;– 1 банка консервованих персиків;
– завчасно приготований голландський соус;
– 1/2 склянки вершків або жирного молока;
– по 1 ч.л. спецій (сіль, перець, інше).
Приготування:
- Курячі грудки спочатку потрібно наріжте на рівномірні шматочки, далі замаринуйте сіллю та перцем й іншими спеціями за смаком.
- Потім обсмажуйте на пательні 3 хвилини з кожної сторони.
- Далі покладіть м’ясо на деко, а зверху на кожне філе персики.
- Перемішайте голландський соус з вершками або молоком. Залийте цією сумішшю персики і м’ясо.
- Випікайте курку за температури 180° C градусів, 25 хвилин.
- Для гарніру пасуватиме рис, спаржа на пару чи броколі.
- Подавайте.
Смачного!