Курячі рулети з маринованими помідорами

  • Кількість порцій – 4 персони
  • Час приготування – 70 хвилин

Дивіться також Готуємося до пляжного сезону: топ-3 страви, від яких втрачаєш вагу

Курячі рулети з маринованими помідорами / Фото Natareli

Інгредієнти:

До теми Як приготувати смачну курячу грудку су-від із грибним соусом: простий рецепт

Приготування:

  1. Нагрійте духову піч до 250º С. Відбийте кожну курячу грудку. У невеликій мисці з’єднайте часник, цедру лимона та пармезан.
  2. Викладіть по 8 листків шпинату на кожну курячу відбивну, а потім посипте зверху часниковою сумішшю. Згорніть курку і закріпіть зубочисткою (помістіть зубочистку паралельно шву, щоб полегшити обертання рулетів). Приправте курку 1/2 ч. ложками солі і перцю.
  3. Нагрійте 1 ст. ложку олії у великій пательні і на середньому рівні обережно обсмажте швом вниз рулети, поки вони з усіх боків не підрум’яняться, 6 7 хвилин.
  4. Перекладіть у духовку та випікайте до готовності, ще 8 9 хвилин. Полийте лимонним соком.
  5. Поки курка печеться, приготуйте гарнір. Змішайте помідори, цибулю, червоний винний оцет, 2 столові ложки олії та 1/2 ч. ложки солі та перцю.
  6. Подавайте з куркою.

Курка на грилі з салатом з копченої кукурудзи

  • Кількість порцій 4 персони
  • Час приготування 40 хвилин

Курка на грилі з салатом з копченої кукурудзи / Фото deztop

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Приправте половинки курячих грудок без кісток сіллю і перцем і обсмажте на середньому вогні, по 5 6 хвилин з однієї сторони.
  2. Тим часом обсмажте лайм без шкірки та качани кукурудзи з усіх боків, 6 8 хвилин.
  3. Від’єднайте зерна кукурудзи від качана і перемішайте з соком 2 половинок лайма, подрібненою кінзою, зеленими оливками, тертим сиром, далі потрібно приправити сіллю і перцем.
  4. Подавайте курку з кукурудзою та половинками лайма та полийте сумішшю оливкової олії та копченої паприки.

Курячі такос

  • Кількість порцій 4 персони
  • Час приготування 25 хвилин

Курячі такос / Фото gastronom

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Нагрійте духову піч до 250 ° С. Вистеліть деко фольгою.
  2. У мисці змішайте курку з какао-порошком, чилі, корицею та ¼ чайної ложки солі та перцю.
  3. Перекладіть курку на підготовлений лист і печіть до готовності, приблизно 12 хвилин.
  4. Тим часом у великій мисці з’єднайте червону цибулю, червоний перець, капусту та притрусіть соком лайма та ¼ чайної ложки солі та перцю.
  5. Теплі кукурудзяні такос наповніть куркою та овочами. Подавайте з кінзою, йогуртом та половинками лайму, якщо бажаєте.

Гранатово-медова глазурована курка та сквош

  • Кількість порцій 4 персони
  • Час приготування 40 хвилин

Гранатово-медова глазурована курка та сквош / Фото chef

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Нагрійте духову піч до 250 ° С. Видаліть насіння з кабачка/гарбуза і наріжте скибочками товщиною 2 сантиметри. Дрібно наріжте 1 пучок м’яти.
  2. На велику деку викладіть скибочки кабачків, змастити 1 столовою ложкою оливкової олії, ½ чайної ложки солі та щіпкою каєнського перцю. Смажте до золотистої скоринки та м’якості, 20 25 хвилин.
  3. Тим часом на великій пательні на середньому вогні нагрійте 1 столову ложку оливкової олії. Приправте 4 курячі грудки ½ чайної ложки солі та ¼ чайної ложки чорного перцю. Смажте курку до появи золотистої скоринки, 6 8 хвилин з кожної сторони.
  4. Окремо приготуйте гранатову глазур. Додайте у сотейник 1/3 склянки гранатового соку, і готуйте протягом 1 хвилини. Додайте ¼ склянки меду і 1 столову ложку бальзамічного оцту і варіть до густої та сиропоподібної форми від 3 до 5 хвилин.
  5. Промажте курку глазур’ю. Перед подачею до кабачка додайте подрібнену фету, гранатові зерна та м’ята.

Вершково-лимонна куряча паста

  • Кількість порцій 4 персони
  • Час приготування 45 хвилин

Вершково-лимонна куряча паста / Фото 1000.menu

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Приготуйте пасту за інструкцією, що зазначена на упаковці, додаючи горох протягом останніх 2 хвилин варіння. Зарезервуйте 1 склянку рідини для приготування макаронних виробів, а потім злийте макарони та горох.
  2. Тим часом розігрійте оливкову олію у великій глибокій пательні. Приправте курятину сіллю і перцем і смажте до золотистої скоринки з усіх боків, 4 5 хвилин.
  3. Додайте до курки лимонний сік, покриваючи усі шматочки. Далі додайте вершковий сир і розмішуйте до розплавлення. Потім зняти з вогню.
  4. Змішайте цедру лимона і пармезан, потім петрушку. Залийте цією сумішшю пасту.
  5. Подавайте гарячими.

Вершковий кукурудзяний суп з куркою

  • Кількість порцій 8 персон
  • Час приготування 1 година 20 хвилин

Вершковий кукурудзяний суп з куркою / Фото 1000.menu

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Відділіть зерна кукурудзи від качанів. Вичавіть соки з качанів у каструлю з соусом на 5 – 6 літрів. Качани разом з куркою додайте до каструлі і залийте 8 склянками води і 1/2 чайної ложки солі. Потрібно нагріти до кипіння на високій температурі.
  2. Зменште вогонь, щоб підтримувати легке кип’ятіння. Готуйте 20 25 хвилин або до готовності курки, періодично перевертаючи курячі грудки. Зніміть казан з вогню і дайте охолонути.
  3. Перекладіть курку у велику миску. Коли охолоне достатньо, вийміть і викиньте кістки, поріжте на маленькі шматочки. Тим часом у каструлі з соусом нагрійте масло та олію на середньому вогні, поки масло не розтане.
  4. Додайте селеру, моркву, цибулю та 1/2 чайної ложки солі. Варити 10 хвилин або до пом’якшення овочів, часто помішуючи.
  5. Посипте овочі борошном; варіть 1 хвилину, помішуючи. Додайте зерна кукурудзи.
  6. Доведіть до кипіння на високій температурі; кип’ятити 1 хвилину, помішуючи. Зменште вогонь, щоб підтримувати кипіння. Варити 15 хвилин, періодично помішуючи. Додайте естрагон, курку, 1 чайну ложку солі та 1/2 чайної ложки перцю.
  7. Подавайте гарячим.

Паста орзо з куркою та соусом песто

  • Кількість порцій 8 персон
  • Час приготування 30 хвилин

Паста орзо з куркою та соусом песто / Фото liebherr

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Підготуйте пасту орзо за інструкцією на упаковці. Злийте воду, потім перекладіть у велику миску і залийте 1 столовою ложкою олії.
  2. Тим часом розігрійте залишок олії у великій пательні на середньому вогні.
  3. Приправте курку ½ чайної ложки солі та перцю та смажте до золотавої скоринки, 5 7 хвилин з кожної сторони .
  4. В іншій великій мисці змішайте оцет і 1/4 чайної ложки солі та перцю. Додайте цукіні та кабачки. Дайте намаринуватися овочам принаймні 5 хвилин.
  5. Перекладіть овочі в миску з орзо, залишивши оцет у мисці, добре перемішайте.
  6. Збийте песто з оцтом, потім додайте трішки на пасту і посипте мигдалем.
  7. Подавайте з куркою.

Смажена курятина з броколі, смаженою на лимоні

  • Кількість порцій 8 персон
  • Час приготування 35 хвилин

Смажена курятина з броколі, смаженою на лимоні / Фото crushpixel

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Нагрійте піч до 250° С.
  2. На деко вистеліть фольгу і на неї покладіть броколі та часник з 1 ст. ложкою олії та 1/4 ч. ложки солі та перцю. Запікати 10 хвилин.
  3. Тим часом подрібніть курячі грудки на рівні шматочки, приправте 1/4 ч. ложки солі і перцю, а потім обмажте борошном.
  4. Нагрійте 1 ст. ложку олії у великій пательні на середньому вогні та смажте курку до золотавої скоринки, 3 5 хвилин з кожної сторони.
  5. Додайте курячі філе до броколі та випікайте, поки курка не зготується, а броколі стане золотаво-коричневим і ніжним, приблизно 6 хвилин.
  6. Приготуйте соус. Додайте решту олії, потім шматочки лимона, і готуйте, помішуючи, до початку підрум'янення, приблизно 3 хвилини.
  7. Додайте лимонний сік і 1/3 склянки води і варіть, помішуючи. Полийте цим соусом курячі філе і подавайте з броколі.

Середземноморські курячі боули

  • Кількість порцій 4 персони
  • Час приготування 30 хвилин

Середземноморський курячий боул / Фото magic bowls

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Замаринуйте курку з олією, орегано, сіллю та перцем. Додайте помідори і цибулю, перемішайте.
  2. Розкладіть рівним шаром у фритюрниці та смажте за температури 200° С, періодично струшуючи кошик, поки курка не стане золотавою, 15 20 хвилин.
  3. Тим часом кускус перемішайте з цедрою лимона і готуйте за вказівками, які вказані на упаковці.
  4. Подавайте курку та овочі на подушці з кускусу.
  5. Посипте кропом та фетою та подавайте з лимонними четвертинками за бажанням.

Куряче філе з цілими персиками та голландським соусом

  • Кількість порцій 4 персони
  • Час приготування 40 хвилин

Куряче філе з цілими персиками / Фото gettyimages

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Курячі грудки спочатку потрібно наріжте на рівномірні шматочки, далі замаринуйте сіллю та перцем й іншими спеціями за смаком.
  2. Потім обсмажуйте на пательні 3 хвилини з кожної сторони.
  3. Далі покладіть м’ясо на деко, а зверху на кожне філе персики.
  4. Перемішайте голландський соус з вершками або молоком. Залийте цією сумішшю персики і м’ясо.
  5. Випікайте курку за температури 180° C градусів, 25 хвилин.
  6. Для гарніру пасуватиме рис, спаржа на пару чи броколі.
  7. Подавайте.

Смачного!