Готуй без напруги: страви з курятини, на які знадобиться до 25 хвилин
Інколи через часті відключення світла приготування їжі для українців здається справжнім викликом. Проте теперішні реалії не повинні ставати перешкодою для створення справді смачних страв.
Соковиті ковбаски, ніжні котлети у вершковому соусі чи кебаб з рум’яною скоринкою можна приготувати навіть тоді, коли до планового вимкнення електроенергії залишається 30 хвилин.
Читайте також Котлети з грибами чи фрикадельки з овочами: страви з курячого фаршу, які посмакують кожному
Це можливо з ТМ "Наша Ряба Апетитна", в асортименті якої є свіжа та готова до приготування курятина на будь-який смак. Тож все, що вам залишається зробити – тільки відкрити упаковку курячого кебаба, котлет чи ковбасок та відправити все на сковорідку або ж у духовку. Доповніть ці м’ясні страви улюбленими овочами чи салатом з квашеної капусти – і вуаля, смачний обід чи вечеря вже на вашому столі.
А як їх готувати, щоб і рум’яна скоринка була, і ніжність курятини відчувалась, – розповідаємо у покрокових рецептах.
Кебаб на сковорідці з овочами
Час: 10 хвилин
Порції: 2 – 4
Кебаб на сковорідці з овочами / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– упаковка курячого кебаба ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– ріпчаста цибуля;
– солодкий перець;
– свіжа петрушка;
– олія.
Для маринаду:
– 1 столова ложка цукру;
– половина чайної ложки солі;
– 2 столові ложки яблучного або виноградного оцту.
Приготування:
- Розігріваємо сковорідку з олією та викладаємо курячий кебаб. За бажанням перед приготуванням можна додати шпажки до продукту ТМ "Наша Ряба Апетитна", проте це робити не обов’язково: без них кебаб так само зручно і смачно їсти.
- Обсмажуємо кебаб з обох сторін до рум'яної скоринки 7 хвилин.
- Нарізаємо перці тонкими смужками, готуємо їх на сковорідці 2 – 3 хвилини.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо смужками.
- Змішуємо теплий оцет, цукор і сіль, в яких маринуємо цибулю 5 хвилин. Зливаємо рідину.
- Викладаємо перець на лаваш, зверху мариновану цибулю та гарячий курячий кебаб. Посипаємо нарізаною зеленню.
Запечені котлети у вершковому соусі
Час: 25 хвилин
Порції: 4
Запечені котлети у вершковому соусі / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– упаковка курячих котлет ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 400 грамів вершків;
– зубчик часнику;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– улюблена зелень.
Приготування:
- Викладаємо курячі котлети у жаротривку форму.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Змішуємо вершки з подрібненим часником та спеціями. Заливаємо соусом котлети та відправляємо все в духовку на 25 хвилин.
- Готову страву посипаємо дрібно нарізаною зеленню. Запечені котлети у вершковому соусі можна подавати з будь-яким гарніром чи овочами.
Соковиті ковбаски з квашеною капустою
Час: 20 хвилин
Порції: 4
Соковиті ковбаски з квашеною капустою / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– упаковка курячих ковбасок "Барбекю" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 400 грамів квашеної капусти;
– олія;
– 2 – 3 гілочки петрушки або кінзи.
Приготування:
- Розігріваємо сковорідку на середньому вогні. Змащуємо олією та обсмажуємо курячі ковбаски 20 хвилин до готовності.
- Квашену капусту заправляємо олією, перемішуємо. За бажанням можна додати насіння льону та дрібно нарізану цибулю.
- Подаємо готові ковбаски з улюбленим соусом, дрібно нарізаною зеленню та салатом із квашеної капусти.
Нехай смакує!