Таня Литвинова поділилась рецептом на своїй сторінці в інстаграм. Найбільш корисною вважається картопля запечена в духовці. До вашої уваги три рецепти смачної печеної картоплі: по-селянськи, картопля-пиріжок, картопля у фользі з соусом, яку ви з легкістю приготуєте вдома.

Читайте також Смачні сирні пончики: простий рецепт від Тані Литвинової

Картопля по-селянськи

  1. Для приготування ретельно помийте картоплю, розріжте на 4 або 8 частин.
  2. У каструлі з окропом, відваріть декілька хвилин.
  3. Викладіть у форму, додайте олію, паприку, сухий часник, гострий червоний перець, сіль, чорний перець, перемішайте.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів, відправте запікатись на 30 хвилин.
  5. Викладіть картоплю на тарілку.

Картопля – пиріжок

  1. Для приготування ретельно помийте картоплю, почистіть від шкірки.
  2. У каструлі з окропом, відваріть декілька хвилин.
  3. Викладіть на деко, посипте орегано.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів, відправте запікатись на 30 хвилин.
  5. Викладіть картоплю на тарілку, розріжте навпіл.

Картопля у фользі

  1. Для приготування ретельно помийте картоплю, загорніть у фольгу, зверху залиште "хвостик".
  2. Для приготування соусу помийте пера зеленої цибулі, кріп, подрібніть ножем. У мисці змішайте зі сметаною кріп, цибулю, перемішайте.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів, відправте запікатись на 30 хвилин.
  4. Розкрийте картоплю, зробіть хрестний надріз ножицями, викладіть соус.
  5. Викладіть на тарілку. Смачного!

Печена картопля – рецепти від Тані Литвинової у відео: