А ще довше – у холодильнику (4 – 5 днів). Окрім звареної в лушпинні картоплі та тушкованої квашеної капусти в холодильнику добре зберігаються варені яйця (не менше 6 – 7 хвилин кипіння), гречка та картопля (бульбини треба змастити вершковим маслом або олією).
Читайте також Продукти першої необхідності: рятівний перелік для наплічника
Картопля в мундирі
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 6
Приготування:
- Ретельно (краще щіткою) помийте картоплю під проточною водою.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Перекладіть картоплю до миски, скропіть олією й посипте сіллю.
- Часник почистьте від лушпиння та розділіть на зубчики.
- Викладіть картоплю на деко, розкладіть між бульбинами часник.
- Відправте деко до духовки на 60 – 80 хвилин. Час запікання залежить від величини картоплин.
- До звареної в лушпинні картоплі можна подати квашену капусту, мариновані або квашені огірки або помідори.
Смачного!
Тушкована квашена капуста із сосисками
- Час: 40 хвилин
- Порції: 6
Фото Кухарі
Приготування:
- Розігрійте сковорідку. Влийте в неї 100 мілілітрів води, додайте квашену капусту й тушкуйте її 20 хвилин.
- Присмачте меленим чорним перцем.
- Миті гриби наріжте шматочками й додайте до капусти. Підлийте ще води, щоб інтредієнти тушкувались, а не смажились.
- Сосиски наріжте довільним чином і відправте до капусти. Тушкуйте все ще 5 хвилин.
- Подавайте страву с вареною гречкою чи картоплею.
Смачного!