30 грудня,
10:15
Як приготувати рибу на Новий рік 2021: святкові рецепти
Як смачно приготувати рибу, щоб вона сподобалася всім членам сім'ї? До вашої уваги три рецепти найсмачнішої запеченої риби.
SmachnoNews зібрав для вас три рецепти риби: дорадо, запечена з овочами, пангасіус в горіховій паніровці, короп у сметанному соусі, які ви з легкістю можете зробити вдома.
Читайте також Рибні страви на Новий рік від Євгена Клопотенка: рецепти на будь-який смак
Запечена дорадо з овочами
Запечена дорада
Інгредієнти:– 1 дорадо;
– 5 картоплин;
– 3 моркви;
– 300 г стручкової квасолі;
– 10 томатів;
– 1 головка часнику;
– 1 лимон;
– 100 мл вина;
– 5 ст. л соняшникової олії;
– сіль, перець.
- Помийте рибу, зробіть надрізи, додайте кружальця лимона.
- Помийте овочі. Томати, картоплю, моркву, наріжте скибочками, подрібніть квасолю. Почистіть часник, розріжте навпіл.
- Форму для запікання вистеліть пергаментом, викладіть картоплю, моркву, томати, часник, додайте олії. Викладіть рибу на овочі.
- У мисці змішайте вино зі спеціями, додайте сік лимона, полийте соусом рибу.
- Розігрійте духовку при температурі 200 градусів і відправте запікатись рибу на 20 хвилин. Перед подачею задекоруйте петрушкою.
Пангасіус в горіховій паніровці
Пангасіус
Інгредієнти:– 400 г риби (пангасіус);
– 80 г хлібних крихт;
– 50 г вершкового масла 82%;
– 100 г волоських горіхів;
– 1 жовток;
– петрушка;
– цедра ½ апельсина;
– дрібка мускатного горіха;
– сіль, перець.
- Ретельно помийте рибу, почистіть від луски.
- Підсушіть у духовці волоські горіхи, подрібніть ножем. Помийте петрушку, подрібніть ножем. У мисці змішайте хлібні крихти з горіхами, петрушкою, додайте цедру апельсина, мускатний горіх, перемішайте.
- На пательні розтопіть вершкове масло, обсмажте хлібно-горіхову суміш протягом 10 хвилин до золотистої скоринки. Залиште до повного охолодження.
- Наріжте рибу скибочками, додайте сіль, перець, змастіть жовтком і обваляйте у хлібно-горіховій суміші.
- Розігрійте духовку при температурі 200 градусів. Форму для випікання вистеліть пергаментом, викладіть рибу, відправте запікатись у духовку на 25 хвилин до готовності. Викладіть рибу на тарілку.
Короп у сметанному соусі
Короп у соусі
Інгредієнти:– 2 шт. риби (короп);
– 1 цибулина;
– 100 г сиру;
– спеції;
– 500 мл сметани;
– сіль, перець.
- Ретельно помийте рибу, почистіть від луски, видаліть нутрощі, додайте сіль, перець.
- Помийте, почистіть та наріжте цибулю кружальцями
- Для приготування соусу у мисці змішайте сметану зі спеціями. Окремо натріть на грубій тертці сир.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть цибулю, рибу, полийте сметаною.
- Розігрійте духовку при температурі 180 градусів. Форму для випікання накрийте фольгою і відправте запікатись на годину до готовності. Викладіть рибу на тарілку. Смачного!