Тільки не викидайте: часникові стрілки – як смачно приготувати

10 червня 2023, 19:45
Читать новость на русском

Джерело:

smachno.ua

На кущиках молодого часнику завжди з'являються так звані стрілки. Їх потрібно обрізати для хорошої врожайності. Не поспішайте це викидати –  краще приготуйте особливу закуску.

З стрілок часнику можна приготувати апетитні закуски. Ці страви варто смакувати самостійно або ж з хрусткими тостами.

Цікаво Смачно і швидко: 3 рецепти апетитних закусок для літнього відпочинку на природі


Рецепт пасти з часникових стрілок

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 2

Виняткова закуска / Фото Смачно

Інгредієнти:
– 500 грамів часникових стрілок;
– 1 чайна ложка солі;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– сік половини лимона;
– кріп до смаку;
– чорний перець до смаку.

Приготування:

  • У чашу блендера помістіть зелень, оливкову олію та промиті часникові стрілки. Все ретельно перемішайте.
  • Додайте сіль, лимонний сік та перець до смаку і знову все перемішайте.
  • Подавайте на грінках чи підсмаженому багеті.

Рецепт смажених стрілок з часником

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2
Інгредієнти:
– 500 грамів стрілок;
– сіль до смаку;
– чорний перець до смаку;
– соняшникова олія для тушкування.

Приготування:

  • Стрілки часнику ретельно промийте та наріжте на смужки довжиною 6 – 7 сантиметрів.
  • Розігрійте пательню та влийте туди олію.
  • Викладіть стрілки на сковорідку та тушкуйте на невеликому вогні 5 хвилин.
  • Додайте сіль і перець до смаку, за бажанням лимонний сік та цедру.
  • Ця закуска чудова смакуватиме з картоплею та м’ясом.