Такі запаси варто зробити: як правильно заморозити стручкову квасолю
- Стручкову квасолю можна заморозити аж до весни.
- Якщо все зробити правильно, вона не втратить свого вигляду та хрусткості.
- Цей інгредієнт буде пасувати до багатьох страв.
Джерело:
BeszamelСвіжою зеленою квасолею можна насолоджуватися цілий рік. Цей смак літа можна успішно запакувати в пакети та заморозити.
Сезон зеленої квасолі короткий, проте інколи так хочеться нею посмакувати і зимою. Рішення є! Її слід заморозити, однак робити це потрібно правильно, щоб квасоля не втратила хрусткість і колір.
Не пропустіть Готуй хоч щодня, не набридне: рецепт зеленого пирога – просто та дуже смачно
Як заморозити стручкову квасолю
Стручкову квасолю можна заморозити та зберігати навіть до весни. Однак її необхідно правильно підготувати до цього процесу.
Спочатку промийте зібрану квасолю і зріжте кінчики. Якщо стручки стручкової квасолі занадто довгі, їх можна розрізати навпіл. Потім її слід недовго проварити. Досить трьох-п'яти хвилин в окропі. Киньте гарячу стручкову квасолю на секунду в холодну воду. Ви також можете вилити її в ситечко і пропустити під холодною проточною водою.
Злегка обсушіть квасолю паперовим рушником, щоб видалити зайву воду. Нарешті помістіть стручкову квасолю в пакети, зав’яжіть їх і покладіть у морозилку. Найкраще робити це невеликими порціями, щоб вживати відразу.
Чи потрібно розморожувати стручкову квасолю перед приготуванням
Розморожувати стручкову квасолю перед приготуванням не обов'язково. З деякими рецептами її можна готувати прямо з морозилки.
Є точні пропорції: скільки солі додати у фарш.