3 вересня,
21:36
Смачніше за сухофрукти та цукати: готуємо сухе варення з яблук
Джерело:
prostowayУкраїнські господині вигадали дуже багато цікавих способів підготуватися до зими. Сухе варення – один з тих, який цілком вартує витраченого часу та зусиль.
Сухе варення у народі часто називають "київським". Його можна зробити з будь-яких соковитих фруктів, а його приготування може стати цікавим сімейним заняттям на вихідні.
Читайте також Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику
Рецепт сухого варення з яблук
Приголомшливий смаколик / Фото Пошепки
Інгредієнти:
- яблука – 1 кілограм;
- цукор – 300 грамів;
- кориця – 1 чайна ложка;
- лимонна кислота – 0,5 чайної ложки.
Приготування:
- Миємо яблука, видаляємо серцевини та нарізаємо невеликими частинками. Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
- В окремій тарілці змішуємо усі сухі інгредієнти. Готовою сумішшю посипаємо яблука.
- Запікаємо яблука при температурі 200 градусів 20 – 30 хвилин. Потім виставляємо їх з духовки та даємо охолонути.
- Застеляємо деко пергаментним папером, посипаємо пудрою та перекладаємо на нього яблука. Запікаємо їх 12 годин при температурі 40 градусів.
- Яблучні шматочки вийдуть сухими ззовні, але соковитими та м'якими усередині. Зберігати їх потрібно у темному та прохолодному місці, для цього можна використати контейнери.
Смачного!