Суп дня – клем чаудер: готуємо першу страву з морепродуктами за рецептом Міцкевича

28 червня 2022, 16:39
Читать новость на русском

Перші страви потрібно вживати щодня для хорошого самопочуття та травлення. Вони можуть бути різними: м'ясними, рибними, овочевими, сирними, або з морепродуктами.

Фіналіст кулінарного проєкту "Мастер Шеф", український шеф-кухар Владислав Міцкевич поділився в соцмережах з читачами рецептом одного зі своїх улюблених супів – клем чаудером. 

Читайте також Запечена цвітна капуста з соусом: рецепт, який може приготувати кожен

Улюбленець мільйонів, Влад Міцкевич, неодноразово готує його у закладі в якому працює, а від сьогодні цей класичний суп з морепродуктами зможете приготувати в себе вдома і ви. Рецепт розрахований на одну порцію, тож, щоб приготувати його для кількох осіб – збільшіть кількість інгредієнтів.

Рецепт супу з морепродуктами – клем чаудер

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 1
Інгредієнти:
 – 200 грамів мідій;
 – 150 грамів курячого бульйону або окропу;
 – 50 грамів цибулі порей;
 – 50 грамів картоплі;
 – 50 грамів моркви;
 – 50 мілілітрів білого сухого вина;
 – 100 грамів жирних коров'ячих вершків (не менше 33 відсотків жирності);
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Розріжте цибулю порей повздовж навпіл. Наріжте її дрібною соломкою. Перекладіть в розігрітий сотейник та трішки обсмажте. 
  1. Овочі можна нарізати довільним кубиком або вирізати ножем нуазет, щоб вийшли красиві кульки. Додайте моркву та картоплю до цибулі та продовжуйте пасерувати їх. Влийте вина та випарте його разом з овочами.
  1. Влийте трішки курячого бульйону та продовжуйте варити. Додайте морепродукти проваріть суп ще кілька хвилин.
  1. Наприкінці приготування влийте до супу вершки, перемішайте та доведіть до кипіння. Присмачте суп з морепродуктами сіллю та меленим чорним перцем.
  1. До страви можна додати улюблену свіжу зелень, трішки часнику, навіть пармезану. Смак страви вийде неймовірний.

Смачного!

Що відомо про суп клем чаудер

Клем чаудер – класичний суп з морепродуктами американської кухні. Традиційного його готують на коров'ячому молоці або жирних вершках. Проте існують варіанти на рослинному молоці. Страва виникла на північному сході Сполучених Штатів Америки, але зараз зазвичай подається в ресторанах по всій країні. Існує багато варіацій супу, але три найпопулярніші — це Нова Англія або "білий" суп з молюсків, який включає молоко або вершки, манхеттенський або "червоний" суп з молюсків, який включає помідори, і Род-Айленд або "прозорий" суп з молюсків.