Фіналіст кулінарного проєкту "Мастер Шеф", український шеф-кухар Владислав Міцкевич поділився в соцмережах з читачами рецептом одного зі своїх улюблених супів – клем чаудером.
Читайте також Запечена цвітна капуста з соусом: рецепт, який може приготувати кожен
Улюбленець мільйонів, Влад Міцкевич, неодноразово готує його у закладі в якому працює, а від сьогодні цей класичний суп з морепродуктами зможете приготувати в себе вдома і ви. Рецепт розрахований на одну порцію, тож, щоб приготувати його для кількох осіб – збільшіть кількість інгредієнтів.
Рецепт супу з морепродуктами – клем чаудер
- Час: 60 хвилин
- Порції: 1
Приготування:
- Розріжте цибулю порей повздовж навпіл. Наріжте її дрібною соломкою. Перекладіть в розігрітий сотейник та трішки обсмажте.
- Овочі можна нарізати довільним кубиком або вирізати ножем нуазет, щоб вийшли красиві кульки. Додайте моркву та картоплю до цибулі та продовжуйте пасерувати їх. Влийте вина та випарте його разом з овочами.
- Влийте трішки курячого бульйону та продовжуйте варити. Додайте морепродукти проваріть суп ще кілька хвилин.
- Наприкінці приготування влийте до супу вершки, перемішайте та доведіть до кипіння. Присмачте суп з морепродуктами сіллю та меленим чорним перцем.
- До страви можна додати улюблену свіжу зелень, трішки часнику, навіть пармезану. Смак страви вийде неймовірний.
Смачного!
Що відомо про суп клем чаудер
Клем чаудер – класичний суп з морепродуктами американської кухні. Традиційного його готують на коров'ячому молоці або жирних вершках. Проте існують варіанти на рослинному молоці. Страва виникла на північному сході Сполучених Штатів Америки, але зараз зазвичай подається в ресторанах по всій країні. Існує багато варіацій супу, але три найпопулярніші — це Нова Англія або "білий" суп з молюсків, який включає молоко або вершки, манхеттенський або "червоний" суп з молюсків, який включає помідори, і Род-Айленд або "прозорий" суп з молюсків.