Ектор Хіменес-Браво обожнює ситно та смачно поїсти. І ця страва саме така! Кулінар поділився з читачами в соцмережах рецептом запеченої цвітної капусти з соусом, який він приготував на основі класичного бешамелю.

Читайте також Страва дня: фірмовий шніцель від Ектора, який ви обов’язково повинні приготувати

Таку страву з капусти можна подавати на сніданок, обід чи вечерю. Вона наситить вас поживними вітамінами та не залишиться зайвими калоріями на стегнах.

Рецепт запеченої цвітної капусти

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 1 – 2

Приготування:

  1. Для приготування цвітної капусти в духовці, спочатку її потрібно помити, підрізати ніжку гострим ножем. Далі слід приготувати маринад зі спецій, щоб вона увібрала в себе смаки.
  1. Змішайте в невеликому посуді приправу карі, лимонний сік та оливкову олію. Ретельно все перемішайте, присмачте сіллю та перцем та натріть сумішшю капусту.
  1. Підготуйте шматок фольги для випікання, покладіть зверху капусту та знову полийте олією. Дбайливо загорніть все та поставте на деко.
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів та відправте капусту випікатися протягом 60 хвилин.
  1. Доки основний інгредієнт готується, зробимо соус до страви.
  1. Розігрійте сотейник з вершковим маслом, додайте борошно та перемішайте. Влийте молоко та знову вимішайте все вінчиком, до однорідної маси, щоб не було грудочок.
  1. Додайте спецій та улюблений сир, заздалегідь натертий на грубій тертці. Перемішуйте соус доти, доки сир повністю не розчиниться в ньому.
  1. Свіжі листочки м'яти дрібно наріжте ножем.
  1. Вийміть готову цвітну капусту з духовки, зніміть фольгу та перекладіть овоч на тарілку. Перед подачею до столу рясно полийте цвітну капусту сирним соусом на основі класичного бешамелю та посипте дрібно нарізаною м'ятою.

Смачного!