Ектор Хіменес-Браво обожнює ситно та смачно поїсти. І ця страва саме така! Кулінар поділився з читачами в соцмережах рецептом запеченої цвітної капусти з соусом, який він приготував на основі класичного бешамелю.
Читайте також Страва дня: фірмовий шніцель від Ектора, який ви обов’язково повинні приготувати
Таку страву з капусти можна подавати на сніданок, обід чи вечерю. Вона наситить вас поживними вітамінами та не залишиться зайвими калоріями на стегнах.
Рецепт запеченої цвітної капусти
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порції: 1 – 2
Приготування:
- Для приготування цвітної капусти в духовці, спочатку її потрібно помити, підрізати ніжку гострим ножем. Далі слід приготувати маринад зі спецій, щоб вона увібрала в себе смаки.
- Змішайте в невеликому посуді приправу карі, лимонний сік та оливкову олію. Ретельно все перемішайте, присмачте сіллю та перцем та натріть сумішшю капусту.
- Підготуйте шматок фольги для випікання, покладіть зверху капусту та знову полийте олією. Дбайливо загорніть все та поставте на деко.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та відправте капусту випікатися протягом 60 хвилин.
- Доки основний інгредієнт готується, зробимо соус до страви.
- Розігрійте сотейник з вершковим маслом, додайте борошно та перемішайте. Влийте молоко та знову вимішайте все вінчиком, до однорідної маси, щоб не було грудочок.
- Додайте спецій та улюблений сир, заздалегідь натертий на грубій тертці. Перемішуйте соус доти, доки сир повністю не розчиниться в ньому.
- Свіжі листочки м'яти дрібно наріжте ножем.
- Вийміть готову цвітну капусту з духовки, зніміть фольгу та перекладіть овоч на тарілку. Перед подачею до столу рясно полийте цвітну капусту сирним соусом на основі класичного бешамелю та посипте дрібно нарізаною м'ятою.
Смачного!