Дієтичний суп-крем з кабачків: три домашні рецепти
Легкий та поживний крем-суп з кабачків – чудова ідея у літні спекотні дні. Ми підготували для вас прості рецепти страви, яку ви з легкістю приготуєте вдома.
Кабачки – низькокалорійний овоч, тому вважається дієтичним продуктом. Його калорійність – 25 калорій. Овоч поєднується майже з усіма продуктами.
Читайте також Де посмажити шашлик у Києві: ТОП-10 локацій для ідеального пікніка
Для приготування супу використовуйте кабачки або цукіні. Ми підготували для вас три рецепти супу з додаванням кабачків, томатів, солодкого перцю, картоплі, часнику та вершками.
Кабачок – овоч з родини гарбузових, походить з Центральної Америки та Індії. Містить вітаміни РР, В1, В2, С.Ніжний крем-суп сподобається усім, який насичує організм вітамінами.
Суп з кабачків та томатами/ Фото Unsplash
Суп-крем з кабачків, томатами та вершками
- Час: 35 хвилин
- Порції: 2 – 4
- Калорійність на 100 грамів: 67 ккал
– 600 грамів кабачків;
– 300 грамів томатів;
– 1 цибуля;
– 1 солодкий перець;
– 200 мілілітрів вершків 33%;
– 600 мілілітрів води;
– петрушка;
– кріп;
– 1 столова ложка рослинної олії;
– чорний мелений перець;
- Кабачки помийте, почистіть від шкірки, наріжте кубиками.
- Болгарський перець почистіть від кісточок, наріжте кубиками.
- Томати помийте, почистіть від шкірки, наріжте кубиками.
- Цибулю почистіть, подрібніть ножем.
- На пательні з олією, обсмажте цибулю, додайте томати, солодкий перець, тушкуйте 10 хвилин до готовності.
- Петрушку, кріп помийте, подрібніть ножем.
- У каструлю з водою викладіть кабачки, додайте воду, варіть до м'якості кабачків, додайте обсмажені овочі, сіль, перець, петрушку, кріп, готуйте до готовності.
- Зніміть з плити, додайте вершки, подрібніть до стану пюре за допомогою блендера.
- Викладіть у тарілки. За бажанням задекоруйте петрушкою.
Суп з кабачків і часником / Фото Freepik
Суп-крем з кабачків з часником
- Час: 45 хвилин
- Порції: 2 – 4
- Калорійність на 100 грамів: 39 ккал
– 2 – 3 кабачки;
– 2 картоплі;
– 1 цибуля;
– 2 зубчики часнику;
– 1 літр води;
– 1 столова ложка рослинної олії;
– чорний мелений перець;
– сіль.
- Картоплю, кабачки помийте, почистіть від шкірки, наріжте скибочками.
- Цибулю, часник, почистіть, подрібніть ножем.
- У каструлі з олією, обсмажте цибулю з часником протягом 3 хвилин до готовності. Далі – додайте кабачки, тушкуйте протягом 7 хвилин, додайте картоплю, тушкуйте ще 2 хвилини, додайте воду, доведіть до кипіння, додайте сіль, перець.
- Накрийте кришкою, варіть суп протягом 20 хвилин. до м'якості овочів.
- Петрушку помийте, подрібніть ножем, викладіть у суп.
- Зніміть з вогню, за допомогою блендера подрібніть до стану пюре.
- Готовий суп викладіть у тарілки.
Суп з кабачків і картоплею / Фото Unsplash
Суп-крем з кабачків, молоком та картоплею
- Час: 35 хвилин
- Порції: 2 – 4
- Калорійність на 100 грамів: 57 ккал
– 2 – 3 кабачки;
– 4 картоплі;
– 1 цибуля;
– 100 мілілітрів молока 2,5 – 3,2%;
– 500 мілілітрів води;
– чорний мелений перець;
– 2 столові ложки рослинної олії;
- Кабачки, картоплю помийте, почистіть від шкірки, наріжте кубиками.
- Цибулю почистіть, подрібніть ножем.
- У каструлі з олією, обсмажте цибулю до золотої скоринки, додайте картоплю з кабачками.
- Далі – додайте воду, доведіть до кипіння, варіть протягом 25 хвилин, додайте сіль, перець, готуйте до готовності картоплі, кабачків.
- Зніміть з вогню, подрібніть блендером до стану пюре, влийте молоко, поставте на вогонь, доведіть до кипіння.
- Готовий суп викладіть у тарілки, задекоруйте петрушкою або зеленою цибулею. Подавайте з грінками або сухариками. Смачного!