Овочеві супи-детокс з сочевицею, броколі, морквою та імбиром: домашні рецепти

11 січня 2021, 17:27
Читать новость на русском

До вашої уваги легкі та корисні овочеві супи для очищення та оздоровлення організму.

Smachno News підготував для вас підбірку рецептів овочевих супів з сочевиці, імбиром та спеціями, які ви з легкістю приготуєте вдома. Як відомо, вживання варених супів корисно для травної системи, які забезпечують організм поживними речовинами, стимулюють травлення і очищення організму від шлаків, а також мають антибактеріальну та протизапальну дію.

Читайте також Суп-пюре з броколі та цвітної капусти: домашні рецепти

Суп з броколі

Суп з броколі

Інгредієнти:
– 1 цибуля;
– 1 картоплина;
– 1 качан броколі;
– 1 пучок базиліка або 2 ст.л сушеного;
– 2 зубчики часнику;
– 2 ст.л оливкової олії;
– 500 мл води;
– сіль і перець.
  1. Помийте, почистіть картоплю, наріжте кубиками, капусту розділіть на суцвіття.
  2. Почистіть цибулю, часник, обсмажте у глибокій каструлі на оливковій олії, додайте подрібнений або сушений базилік, долийте 500 мл води, додайте картоплю, капусту, сіль, перець, варіть до готовності.
  3. Викладіть на тарілку, задекоруйте листям петрушки.

Суп з морквою та імбиром

Суп з морквою та імбиром

Інгредієнти:
– 1 цибуля;
– 2-3 зубчики часнику;
– 5 морквин;
– корінь імбиру;
– 1 ст.л карі;
– 2 ст.л оливкової олії;
– 750 мл води;
– ½ ч. л кориці;
– 1 ст.л вершкового масла 82%;
– сіль і перець.
  1. Моркву помийте, почистіть від шкірки, наріжте скибочками.
  2. Помийте, почистіть імбир, цибулю, часник, подрібніть ножем. У каструлі обсмажте на вершковому маслі до золотої скоринки, додайте 750 мл води. Далі – додайте моркву, доведіть до кипіння, варіть до готовності 15-25 хвилин. Овочі подрібніть блендером.
  3. Викладіть на тарілку, задекоруйте листям петрушки.

Суп з червоної сочевиці

Суп з червоної сочевиці

Інгредієнти:
– 200 г червоної сочевиці;
– 1 цибулина;
– 2 зубчики часнику;
– 2 шт. болгарського перцю;
– 1 ст.л вершкового масла 82%;
– 1 ст.л куркуми;
– сіль і перець;
– 500 мл води.
  1. Для приготування супу почистіть цибулю, часник, подрібніть ножем, обсмажте на пательні на вершковому маслі.
  2. Помийте перець, почистіть від кісточок, наріжте скибочками.
  3. Ретельно помийте сочевицю, викладіть у каструлю з водою, варіть на малому вогні, додайте сіль, перець, додайте обсмажену цибулю, болгарський перець, одну столову ложку куркуми, перемішайте, варіть до готовності. Зніміть з вогню, збийте суп блендером.
  4. Викладіть на тарілку, задекоруйте листям петрушки, подавайте з сухариками або хлібом. Смачного!