Польська кухня часто асоціюється з варениками, флячками та дичиною. Проте справжньою її окрасою є наваристий суп журек. Жоден турист не має права покинути країну, не скуштувавши цієї апетитної страви.
Читайте також Новий рекорд: у Києві приготують найбільшу шаурму України – скуштувати страву зможе кожен охочий
Журек – це традиційний суп, який готують на житній заквасці з додаванням ковбаси зі свинини, яєць та овочів. Журек дуже часто готують польські господині, його також можна скуштувати у кожному польському кафе. Цей суп вирізняється оригінальною подачею – замість звичної тарілки його подають у хлібі.
Перлина польської кухні / Фото Kwestia Smaku
Престижний кулінарний сайт tasteatlas за допомогою опитування любителів їжі та оцінці кулінарних критиків визначав найсмачніші супи світу. Польський суп журек ввійшов у топ-10 найкращих супів світу і зайняв 8 місце.
Світове визнання / Фото tasteatlas
Кулінарна мандрівка: чим особлива кухня Польщі
Серед інших високо оцінених супів відмітили японський рамен, шотландський каллен скінк та турецький суп із сочевиці.