Шеф-кухар Євген Клопотенко підготував рецепт макового рулету з дріжджового тіста та поділився в інстаграм. Запашний пиріг чудово підійде до святкового столу, сподобається дорослим і дітям.

Читайте також Смачний різдвяний рецепт шоколадного рулету від Лізи Глінської

Маковий рулет-кекс з дріжджового тіста

  1. Для приготування тіста у мисці з'єднайте пшеничне борошно з цукром, ванільним цукром, додайте сіль, ретельно змішайте. Окремо в тепле молоко додайте сухі дріжджі та залиште на одну хвилину при кімнатній температурі. Вилийте молоко у сухе борошно.
  2. Відділіть білки від жовтків, додайте до тіста жовтки, вершкове масло. Вимішуєте тісто, залиште при кімнатній температурі на 45-60 хвилин. Важливо! Тісто має збільшитися в об'ємі в два рази.
  3. Для приготування начинки сухий мак перемеліть в кавомолці та змішайте з цукром, з'єднайте перетертий мак, цукор, манку, родзинки, варення і білок, ретельно змішайте.
  4. Розкачайте тісто завтовшки 0,5 см, викладіть начинку на тісто, залишаючи до краю 2 см, викладіть тісто в форму для кексу, попередньо змастивши її вершковим маслом.
  5. Залиште маковий рулет у формі при кімнатній температурі на 20-30 хвилин, змастіть жовтком, посипте маком. Розігрійте духовку до температури 190 градусів та випікайте рулет протягом 50 хвилин. Витягніть рулет та залиште до повного охолодження. Перед подачею наріжте шматочками. Смачного!

Маковий рулет з варенням від Євгена Клопотенка у відео: