Святковий маковий рулет з варенням від Євгена Клопотенка

23 грудня 2020, 12:17
Читать новость на русском

Кулінарний експерт Євген Клопотенко пропонує до святкового столу приготувати смачний та запашний маковий рулет з дріжджового тіста.

Шеф-кухар Євген Клопотенко підготував рецепт макового рулету з дріжджового тіста та поділився в інстаграм. Запашний пиріг чудово підійде до святкового столу, сподобається дорослим і дітям.

Читайте також Смачний різдвяний рецепт шоколадного рулету від Лізи Глінської

Маковий рулет-кекс з дріжджового тіста

Інгредієнти:
–350-400 г пшеничного борошна;
–200 мл теплого молока;
–2 яєчні жовтки;
–20 г сухих дріжджів;
– 50 г м'якого вершкового масла 82%;
– 75 г цукру;
– сіль;
– 10 г ванільного цукру;
– 250 г маку;
– 75 г цукру;
– 2 білки;
– 1 ст. л манки;
– 2-3 ст. л варення (за смаком);
– 50 г родзинок;
– 1 жовток.
  1. Для приготування тіста у мисці з'єднайте пшеничне борошно з цукром, ванільним цукром, додайте сіль, ретельно змішайте. Окремо в тепле молоко додайте сухі дріжджі та залиште на одну хвилину при кімнатній температурі. Вилийте молоко у сухе борошно.
  2. Відділіть білки від жовтків, додайте до тіста жовтки, вершкове масло. Вимішуєте тісто, залиште при кімнатній температурі на 45-60 хвилин. Важливо! Тісто має збільшитися в об'ємі в два рази.
  3. Для приготування начинки сухий мак перемеліть в кавомолці та змішайте з цукром, з'єднайте перетертий мак, цукор, манку, родзинки, варення і білок, ретельно змішайте.
  4. Розкачайте тісто завтовшки 0,5 см, викладіть начинку на тісто, залишаючи до краю 2 см, викладіть тісто в форму для кексу, попередньо змастивши її вершковим маслом.
  5. Залиште маковий рулет у формі при кімнатній температурі на 20-30 хвилин, змастіть жовтком, посипте маком. Розігрійте духовку до температури 190 градусів та випікайте рулет протягом 50 хвилин. Витягніть рулет та залиште до повного охолодження. Перед подачею наріжте шматочками. Смачного!

Маковий рулет з варенням від Євгена Клопотенка у відео: