Святковий пиріг з червоною рибою: рецепт Ярославського

21 грудня 2022, 13:54
Читать новость на русском

Якщо ви в пошуку святкового рецепта пирога з червоної риби, зверніть увагу на цей. Його підготував шеф-кухар Володимир Ярославський, аби й у вас Новорічний стіл був багатий та смачний.

Святковий пиріг з червоною рибою стане справжньою окрасою столу. Український шеф-кухар та ресторатор, суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом рибного пирога.

Читайте також Курячі нагетси – страва не лише для буднів, а й для свята: прості рецепти на Новий рік

Володимир Ярославський обрав для пирога рожевий лосось або горбушу. Він вважає цей продукт недооціненим, адже м’ясо низькокалорійне і має високий вміст білка.

Також шеф-кухар відмітив, що не знає як саме ми будемо зустрічати Новий рік 2023, але має надію, що в спокої та мирі. 

Я не знаю як нам доведеться зустрічати Новий рік, але дуже хочу, щоб ваші родини були щасливі. Тож буду готувати для вас нові рецепти з теплотою у серці,
– відмітив Володимир.

Рецепт рибного пирога

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 8 – 10
Інгредієнти:
 – 1 кілограм листкового дріжджового тіста;
 – 1 кілограм свіжого або 400 грамів розмороженого шпинату;
 – 150 грамів ріпчастої цибулі;
 – 60 – 70 грамів вершкового масла;
 – 6 курячих яєць;
 –  950 грамів тушки горбуші, або 500 грамів філе;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – яйце на помазку тіста;
 – борошно.

Приготування:

  • Заздалегідь розморожуємо всі інгредієнти у холодильнику. 
  • Рибу розробляємо на філе, якщо у вас тушка. Обов'язково ретельно видаляємо всі кісточки.
  • Зі свіжого шпинату видаляємо стебла й обережно нарізаємо листя.
  • Дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю та обсмажуємо на вершковому маслі (на середньому вогні) до початку красивого рум’яного кольору.
  • Додаємо шпинат, сіль та перець і перемішуємо, поки шпинат не осяде.
  • Курячі яйця відварюємо майже до готовності, охолоджуємо і нарізаємо скибками.
  • Дуже холодне листкове тісто розкачуємо на пергаменті та борошні до 4 – 5 міліметрів товщиною.
  • Викладаємо спочатку шпинат з цибулею, потім яйця. Далі горбушу нарізану скибками та зверху сіль, перець.
  • Змащуємо перемішаним яйцем й ножицями робимо легенький малюнок не прорізуючи тісто до кінця.
  • Розігріваємо духовку до 180 – 185 градусів і випікаємо до рум’яного кольору приблизно 25 – 27 хвилин в режимі конвекція.

Подаємо до столу як холодну або гарячу страву. Нехай смакує!