На Різдво королівська родина ласує кількома традиційними десертами, серед яких пудинг та печиво "Зірочки". Це улюблені смаколики Єлизавети ІІ. Без них не обходиться жодне святкове застілля.

Не пропустіть Смачні страви на Новий рік: курочка у вишневому маринаді, рулет із паприкою та гомілки з карі

До речі, готуються королівські десерти з цілком доступних інгредієнтів. Тож, щоб створити святкову атмосферу Букінгемського палацу в себе вдома, вам не доведеться витрачатися на дорогі продукти.

Рецепт різдвяного пудингу

Час: 8 годин
Порцій: 4

Чудовий десерт / Фото Royal Family

Інгредієнти:

  • 250 грамів родзинок;
  • 150 грамів апельсинової цедри;
  • 250 грамів масла;
  • 250 грамів сухарів;
  • 90 грамів борошна;
  • 12 грамів меленої кориці;
  • 2 яйця;
  • 180 грамів цукру;
  • 274 мілілітрів пива;
  • 40 мілілітрів рому;
  • 40 мілілітрів бренді.

Приготування:

  1. Необхідно з’єднати всі сухі інгредієнти у великій мисці та ретельно вимішати. Додайте до цієї суміші яйця та алкоголь, ще раз добре перемішайте.
  2. Отриманою масою заповніть креманки.
  3. Накрийте їх папером для випічки, а зверху – тканиною або плівкою.
  4. Поставте пудинг томитися на водяній бані на шість годин. Після того, як він охолоне, можна залишити його холодним до Різдва.
  5. Перед подачею у святковий вечір знову підігрівайте його на водяній бані впродовж трьох-чотирьох годин.
  6. За бажання пудинг можна фламбувати впродовж хвилини, а потім подати із вершками або соусом бренді.

Рецепт печива "Зірочки"

Нещодавно кухарі Букінгемського палацу розповіли, як приготувати улюблене печиво, котре надзвичайно любить королева Єлизавета II.

Час: 1 година
Порцій: 4

Особливі ласощі / Royal Family

Інгредієнти:

  • 360 грамів цукрової пудри;
  • 20 грамів лимонного соку;
  • 85 грамів яєчного білка;
  • 300 грамів мигдалю;
  • 115 грамів цитрусових цукатів;
  • цедра половини лимона;
  • 12 грамів меленої кориці;
  • 1/4 чайної ложки подрібненої гвоздики.

Приготування:

  1. Збийте цукати до пастоподібної текстури.
  2. Цукрову пудру, яєчний білок та лимонний сік також збийте до стійких піків.
  3. Третину маси залиште для прикраси.
  4. Решту інгредієнтів додайте у більшу частину безе та перемішайте до текстури тіста.
  5. Замісіть тісто руками, викладіть на деко, застелене пергаментним папером, покладіть ще один аркуш паперу і розкачайте тісто до товщини приблизно 1 сантиметра.
  6. Зніміть верхній шар паперу і намажте тісто тонким шаром безе.
  7. Тісто необхідно залишити у холодильнику мінімум на 1 годину.
  8. Випікайте десерт у попередньо розігрітій духовці до 160 градусів на режимі конвекції 12 – 15 хвилин.
  9. Потім залиште на деко охолоджуватися ще на кілька хвилин.