Якщо вам захочеться урізноманітнити смак вареників, витрачати час на пошуки особливих начинок вам не доведеться. Ми вже зробили класну добірку!
Цікаво Готуємо вдвічі швидше: чому мариноване м'ясо ідеально підходить для домашніх страв
Вареники з квашеними огірками
Потріть на грубій тертці 7 – 8 квашених огірків та поставте їх у друшляк, щоб стік розсіл. Потім додайте 1 столову ложку майонезу, трішки меленого перцю та гарно вимішайте.
Гордість української кухні / Фото Pixabay
Вареники з квасолею та грибами
Відваріть 200 грам картоплі та пропустіть через м'ясорубку. Поріжте та підсмажте на олії 2 цибулини, додайте 400 грам порізаних печериць. Коли рідина випарується, змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть та ретельно перемішайте.
Вареники з печінкою та салом
150 грам сала підсмажити до рум'яних шкварочок, потім додати 1 порізану цибулину, смажити до прозорості цибулі. До готовності відварити 600 грам печінки. Всі готові інгредієнти пропустити через м'ясорубку, додати сіль та перець до смаку.
Вареники з сушеними грибами
Залийте на 2 – 3 години 200 грам сушених грибів, потім варіть у тій самій воді 20 – 30 хвилин. Потім злийте воду та охолодіть гриби. Поріжте дві цибулини та обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте охолоджені гриби, тушкуйте 10 – 15 хвилин, додайте сіль та перець. Потім пропустіть все через м'ясорубку або перемеліть у блендері.
Охолоджені гриби додати до цибулі, протушкувати все разом 10-15 хв. Посолити, поперчити на смак. Усю цю масу змолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку.