Тарт із гарбузово-шоколадним суфле: ідеальна осіння випічка до какао

22 жовтня 2021, 18:09
Читать новость на русском

Холодними осінніми вечорами так і хочеться чогось солоденького. Ми дібрали для вас чудовий тарт із шоколадно-гарбузовим суфле. Це не лише смачно, а й корисно, адже в рецепті немає ані грама рафінованого цукру!

Приготуйте до тарта какао або чай і насолоджуйтеся ароматом і смаком цього дуету. Осінь разом із домашньою випічкою просто прекрасна!

Читайте також Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України

Тарт із гарбузово-шоколадним суфле: низькокалорійний десерт

  • Час: 2 години
  • Порції: 6


Шоколадне суфле / Фото Fat Killers

Інгредієнти для основи:
 – 100 г охолодженого вершкового масла;
 – 200 г рисового борошна;
 – 3 – 4 ст. л. води.
Для суфле:
 – 200 г гарбуза;
 – 200 г сиру рікота;
 – 2 сирих яйця;
 – 50 г грецького йогурту;
 – 20 г кукурудзяного крохмалю;
 – 10 г керобу або какао;
 – цукрозамінник.

Приготування:

  1. Холодне масло натріть на грубій тертці й змішайте з борошном в крихту.
  1. Додайте води й замісіть тісто.
  1. Загорніть тісто в харчову плівку та відправте до холодильника "відпочити" на 60 хвилин.
  1. Гарбуз запечіть у духовці до м'якості. Подрібніть його на пюре.
  1. З'єднайте всі інгредієнти для суфле в глибокій посудині й подрібніть до однорідної маси.
  1. Тонко розкачайте тісто й викладіть його до жаротривкої форми.


Шоколадне суфле / Фото Fat Killers

  1. Сформуйте бортики й проколіть кілька дірочок виделкою.
  1. Вилийте масу на суфле у форму до тіста.
  1. Випікайте суфле в духовці, розігрітій до 160℃, упродовж 60 – 70 хвилин. 
  1. Дайте тарту охолонути й наріжте його на порції.

Смачного!