Існує багато рецептів тирамісу. Проте незмінними є сир маскарпоне, печиво савоярді та кава.

Буде смачно Як приготувати курку в духовці: поради, що зроблять улюблену страву ще апетитнішою

Покроковий рецепт тирамісу

  • Час: 6 годин
  • Порції: 8

Приготування:

  1. Заздалегідь вийміть з холодильника сир маскарпоне. Додайте до нього мелену каву та ретельно розімніть все виделкою.
  2. Ретельно помийте яйця. В окремому посуді збийте холодні яєчні білки зі 120 грамами цукру в легку піну. Додайте дрібку солі та цукор. Збивайте до стійкої піни.
  3. Яєчні жовтки збийте з 10 грамами цукру, введіть сир маскарпоне та перемішайте вінчиком.
  4. У суміш маскарпоне за 3 рази додайте збиті білки. Обережно змішайте все вінчиком.
  5. Приготуйте легку каву та влийте в неї алкоголь.
  6. На дно форми викладіть трохи крему.
  7. Кожну з паличок савоярді просочіть у каві з лікером та викладіть у форму. Знову змастіть все кремом. Продовжуйте, поки печиво не закінчиться.
  8. Поверхню тирамісу посипте какао та відправте десерт в холодильник на 4 – 6 годин, щоб він настоявся.