Щоб приготувати вдома смачну узбецьку самсу вам потрібний точний рецепт тіста для випічки, і у нас він є! Кілька простих інгредієнтів, трішки часу на замішування та тісто готове.

Читайте також Рецепт печива з бананами від кондитерки Лізи Глінської

Самсу можна начиняти як м'ясною начинкою, так і сирною й овочевою. Все залежить від ваших смаків та вподобань.

Рецепт тіста на самсу

  1. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Додайте до борошна сіль та натріть холодне вершкове масло на грубій тертці.
  2. Вимішайте руками борошно з маслом, влийте 100 мл холодної води та замісіть тісто.
  3. Загорніть тісто у харчову плівку та поставте в холодильник на 30-40 хвилин.
  4. Тісто готове до формування самси. Смачного!

Рецепт курячої начинки для самси

  1. Натріть цибулю на дрібній тертці та з'єднайте з курячим фаршем.
  2. Ретельно вимішайте начинку зі спеціями та залишіть на 10-15 хвилин.
  3. Розділіть фарш на невеличкі кульки. Викладіть начинку в центр тіста, сформуйте самсу.
  4. Випікайте пиріжки в розігрітій до 180 градусах духовці до готовності. Смачного!