Простий секрет ідеальних пиріжків: рецепт мегапухкого тіста "Водолаз"
3 березня 2024,
17:10
Читать новость на русском
Джерело:
yulia_smachno_tytПухкі пиріжки – завжди добра ідея. Дізнайтеся секрет найпухкішого тіста – воно вам точно сподобається.
Пиріжки вийдуть ніжними та повітряними. Для начинки підійде будь-яке варення.
Буде смачно Свекруха точно проситиме рецепт: готуємо ліниві хачапурі
Тісто "Водолаз"
- Час: 1 година 10 хвилин
- Порцій: 10
– 250 мілілітрів молока;
– 50 грамів масла;
– 2 яйця;
– 100 грамів цукру;
– 20 грамів пресованих дріжджів;
– дрібка солі;
– 600 – 700 грамів борошна;
– 50 мілілітрів олії;
– 10 грамів ванільного цукру.
Приготування:
- Дріжджі розведіть в теплому молоці. Додайте розтоплене масло, цукор, яйця, олію, сіль та ванільний цукор. Ретельно перемішайте.
- Поступово додайте борошно і вимісіть тісто. Покладіть його в пакет, змащений всередині олією. Добре зав'яжіть, але так, щоб в пакеті було місце для сходження тіста.
- Покладіть пакет з тістом у воду кімнатної температури десь на годину. Коли пакет спливе, тісто буде готове.