Серпневий хіт: закручуємо домашній томатний сік на зиму
Джерело:
ютуб Закарпатська господиняЩоб максимально насолоджуватися ароматними томатами взимку, закрутіть сік з них влітку. Такий напій не тільки смачний, а й корисний.
У сезон помідорів неодмінно приготуйте томатний сік та законсервуйте його на зиму. У ньому збережуться всі корисні властивості томатів.
Читайте також Без майонезу: легкий азійський салат з куркою
Томатний сік чудово підійде як до буденного столу, так і до святкового. Особливо смачно подати його до гарячої страви з курятини. Також на основі цього напою можна готувати різноманітні коктейлі, як алкогольні, так і без.
Домашній консервований сік можна також додавати до різноманітних страв: як соус до голубців, підлива до макаронів або основа до борщу.
Рецепт томатного соку на зиму
- Час: 60 хвилин
- Порції: 8 літрових банок
– 8 літрів томатного соку;
– 150 грамів цукру;
– 2 столові ложки солі без гірки.
Приготування:
- Щоб отримати 8 літрів томатного соку, підготуйте близько 10 кілограмів стиглих томатів. Ретельно помийте їх, бланшуйте та зніміть шкірку.
- Подрібніть м'якоть блендером (порційно) або перекрутіть на м'ясорубці. Можна додатково процідити його, але це за бажанням.
- Підготуйте чисті банки для соку, можна заздалегідь їх простерилізувати разом з кришками.
- У великій каструлі проваріть томатний сік разом з цукром та сіллю 15 – 20 хвилин. Розлийте все в банки та закрийте кришками. Залишіть все охолоджуватися при кімнатній температурі.
Смачного!
Відеорецепт приготування домашнього томатного соку: