У сезон помідорів неодмінно приготуйте томатний сік та законсервуйте його на зиму. У ньому збережуться всі корисні властивості томатів.

Читайте також Без майонезу: легкий азійський салат з куркою

Томатний сік чудово підійде як до буденного столу, так і до святкового. Особливо смачно подати його до гарячої страви з курятини. Також на основі цього напою можна готувати різноманітні коктейлі, як алкогольні, так і без.

Домашній консервований сік можна також додавати до різноманітних страв: як соус до голубців, підлива до макаронів або основа до борщу.

Рецепт томатного соку на зиму

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8 літрових банок

Приготування:

  • Щоб отримати 8 літрів томатного соку, підготуйте близько 10 кілограмів стиглих томатів. Ретельно помийте їх, бланшуйте та зніміть шкірку.
  • Подрібніть м'якоть блендером (порційно) або перекрутіть на м'ясорубці. Можна додатково процідити його, але це за бажанням.
  • Підготуйте чисті банки для соку, можна заздалегідь їх простерилізувати разом з кришками.
  • У великій каструлі проваріть томатний сік разом з цукром та сіллю 15 – 20 хвилин. Розлийте все в банки та закрийте кришками. Залишіть все охолоджуватися при кімнатній температурі.

Смачного!

Відеорецепт приготування домашнього томатного соку: