2 травня,
15:01
Три популярних маринади для шашлику – тепер готуватимете м'ясо тільки так
На вулиці щоразу теплішає, а це означає, що незабаром можна відкривати сезон шашликів. Аби відпочинок на природі вдався, а страви були неймовірними – скористайтеся рецептами маринадів до м'яса.
Не секрет, що секрет вдалого шашлику полягає саме у правильному маринуванні м'яса. Ми дібрали кілька цікавих і перевірених варіантів маринадів, які точно сподобаються кожному.
Читайте також Маринована курятина – ідеальна страва для відпочинку на природі: як її приготувати по-новому
Хоч шашличники стверджують, що окрім солі та чорного меленого перцю м'ясо більше нічого не потрібно, ми пропонуємо таки спробувати інші варіанти.
Рецепт маринаду з майонезом
Інгредієнти:– майонез;
– гірчиця;
– мелена копчена паприка;
– ріпчаста цибуля;
– сіль.
Приготування:
- Нарізаємо очищену цибулю кільцями.
- Змішуємо всі інгредієнти та маринуємо м'ясо 1 – 2 години в холодильнику.
- Такий маринад підійде до будь-якого м'яса: яловичини, телятини, курятини чи свинини.
Рецепт медово-гірчичного маринаду
Інгредієнти:– мед;
– гірчиця лагідна;
– соєвий соус;
– часник.
Приготування:
- Очищений часник вичавлюємо через прес.
- Змішуємо з рештою інгредієнтів та маринуємо м'ясо 1 – 2 години в холодильнику.
- Такий маринад підійде до курятини, свинини, індички.
Маринований шмат м'яса / Фото пінтерест
Рецепт маринаду на кефірі
Інгредієнти:– кефір;
– хмелі-сунелі;
– ріпчаста цибуля;
– чорний мелений перець;
– сіль.
Приготування:
- Нарізаємо очищену цибулю кільцями.
- Змішуємо з рештою інгредієнтів та маринуємо м'ясо 2 – 3 години в холодильнику.
- Такий маринад відмінно підійде до яловичини, телятини, баранини.
Смачного!