Якщо ви ще не визначилися, за яким рецептом випікати паску на Великдень – перегляньте ці рецепти від кондитерки.Ми впевнені, що ви знайдете саме той, який припаде до душі.
Читайте також Великодні страви із курячого філе стегна, від яких усі будуть у захваті
Паска з кисломолочним сиром
Приготування:
- Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, ванільний цукор та куркуму.
 - Перекладаємо вершкове масло (кімнатної температури) в чашу міксера та збиваємо його 3-5 хв, воно має посвітлішати та збільшитись в об'ємі.
 - Додаємо до масла цукор, яйця кімнатної температури та перемішуємо.
 - Додаємо сир та знову перемішуємо.
 - Додаємо сухі інгредієнти. Перемішуємо.
 - Підготуємо родзинки, промиємо теплою водою та просушимо на паперовому рушнику.
 - Засипаємо родзинки в тісто і перемішуємо силіконовою лопаткою. Тісто готове.
 - Закладаємо тісто у паперові форми на 2/3. Діаметр форми – 9 см, висота – 9 см.
 - Вийшло 4 паски, вага кожної – 320 г.
 - Відправляємо паски випікатися у розігріту до 170 градусів духовку на 50-55 хвилин. Готовність будемо перевіряти дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
 - Відставте паски, вони мають повністю охолонути.
 
Паска крафін
Приготування:
- Для приготування опари ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
 - У миску з теплим молоком додайте дріжджі, цукор, борошно, перемішайте до однорідної консистенції.
 - Накрийте харчовою плівкою та залишіть в теплому місці на одну годину.
 
Приготування:
- Опару перемішайте.
 - Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
 - У чашу комбайна викладіть опару, яйця, цукор, борошно, сіль. За допомогою насадки "крюк" перемішайте тісто. Далі – додайте м'яке вершкове масло, перемішайте. Замісіть тісто.
 - Накрийте харчовою плівкою та покладіть в тепле місце на 1 – 1,5 години.
 
Приготування:
- У чашу комбайна викладіть м'яке вершкове масло та пасту, перемішайте до однорідної консистенції.
 - Як сформувати паску
 - Тісто розділіть на 6 частин.
 - Стіл змастіть рослинною олією, розкачайте тісто прямокутної форми, товщиною у 3 міліметри, у середину викладіть начинку, розподіліть.
 - Загорніть у рулет, відступіть від краю тіста та розріжте його посередині. Закрутіть крафін, викладіть у форму для паски.
 - Накрийте рушником, залиште на одну годину.
 - Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте крафіни протягом 30-35 хвилин до готовності.
 - Залиште до повного охолодження, задекоруйте цукровою пудрою.
 
Рецепт шоколадної паски з начинкою
Приготування:
- Готуємо опару: змішайте тепле молоко з дріжджами та борошном. Перемішайте та поставте бродити. Накрийте опару шаром харчової плівки і залишіть в теплому місці на 60 – 90 хвилин.
 - З'єднайте опару, яйця, молоко, цукор і дріжджі – перемішайте.
 - Перемішайте ретельно просіяне борошно з сіллю, додайте через сито до маси з опарою.
 - Додайте туди ж через сито какао-порошок.
 - Натріть цедру апельсина і перемішайте тісто до однорідної маси.
 - Додайте до тіста на паску вершкове масло і знову перемішайте. Перекладіть у велику миску, накрийте харчовою плівкою і приберіть в тепле місце без протягів на 2 години.
 - Обімніть тісто руками, перекладіть його у велику миску, накрийте і приберіть для другого підходу в холодильник на 8 – 10 годин.
 - Для приготування начинки залийте родзинки окропом і кілька разів промийте. З'єднайте з цукатами і ромом і приберіть на ніч в холодильник. Відкиньте родзинки і цукати на сито, щоб позбутися зайвої вологи.
 - Змастіть руки і робочу поверхню рослинною олією, перекладіть тісто та додайте родзинки і цукати. Розділіть тісто на 4 частини, сформуйте коржі, викладіть у форми. Залиште в теплому місці без протягів на 2 години для третього підходу.
 - Розігрійте духовку до 165 градусів та поставте випікатися пасочки на 40 хвилин.
 - Охолодіть готові паски при кімнатній температурі.
 - Зріжте в центрі кожної пасочки "кришечку" діаметром 3 – 4 см, виріжте отвір.
 - Наповніть пасочки начинкою з нутели – по 100 грамів в кожну пасочку. Закрийте отвори зверху "кришечками".
 - Для приготування глазурі замочіть желатин водою, відставте в сторону на 15 хвилин.
 - З'єднайте воду і цукор, зваріть сироп. Додайте желатин, перемішайте глазур.Збийте масу до м'яких піків. Задекоруйте пасочки глазур'ю та відставте підсохнути.
 
Смачного!


