Укр Рус
23 червня, 15:43
5

Від акул та равликів до андрутів: 5 оригінальних та вишуканих закладів Львова зі смачною кухнею

Недарма Львів називають туристичним та гастрономічним центром України, адже тільки тут за один день ви можете скуштувати традиційний львівський сирник або ароматну каву, а поряд будуть плавати акули. Так, так, ми не жартуємо!

У Львові багато атмосферних закладів, кнайп, вишуканих ресторанів, але сьогодні ми хочемо розповісти вам про найоригінальніші з них.

Читайте також МХП презентував сучасну R&D-лабораторію: у чому суть експерименту

36 По

Адреса: Площа Ринок 36 

Відносно новий ресторан у Львові. Відкритий у 2018 році площею понад 300 квадратних метрів. 

Основною фішкою закладу "36 По" є найвищий у Західній Україні акваріум об'ємом 100 метрів кубічних. У ньому ви можете споглядати за різноманітними морськими рибами, скатами та справжніми акулами, при цьому попиваючи улюблену каву.


Ресторан 36 По / Фото Арс Ідея

Акваріум сягає двох поверхів, саме там розміщений пивний ресторан "36 По". До речі, ресторанний комплекс має власну пивоварню розташовану у підвалі.


Ресторан 36 По / Фото Арс Ідея

Окрім крафтового пива ви можете скуштувати страви як європейської кухні, так і азійської. Проте варто знати, що кожен поверх "36 По" пропонує різне меню, тому перед бронюванням столика радимо визначитися, чим саме ви будете частуватися у закладі.

ХаТа

Адреса: вул. Володимира Великого 26 а, ТЦ "Океан"

Один з найновіших закладів у Львові. Відкриття ресторану відбулося 5 червня 2021 року.

Ресторація "ХаТа" – це ресторан сучасної української кухні аналогів якому у Львові немає. "Старі традиції на сучасний лад – ось основна концепція закладу.

Гостей ресторації пригощають вишуканими стравами з косулі, сирами власного виробництва, смачними закусками та крафтовими настоянками.

У закладі також є жива українська музика, зокрема запрошений гурт грає на цимбалах й бандурі та справжні козаки!

Шеф-кухарем ресторації "ХаТа" є Віталій Гуралевич – член Асоціації шеф-кухарів України, організатор Кулінарного кубка Західної України та кулінарний експерт на телеканалах СТБ і Новий канал.

GRAND CAFE LEOPOLIS (Гранд Кафе Леополіс)

Адреса: Площа Ринок 1

Затишний ресторан в самісінькій львівській Ратуші радо почастує вас філіжанкою смачної кави "Леополіс" та солодких андрутів.

Львівська Ратуша, у якій знаходиться заклад пережила кілька воєн, пам'ятає й Австрію, і Польщу, і Німеччину, і Радянські часи. Щоб поринути в історію Львова з головою вам неодмінно потрібно відвідати "Grand Cafe Leopolis".

Тут можна дізнатися про події, які ставалися у Львові відтоді, як люди навчилися фотографувати. Про лижний трамплін на Знесінні, про страйки, канатну дорогу у Стрийському парку, перші польоти й інші пригоди міста Лева, а розповідають про них близько 700 фотографій на стінах закладу.

Окрім ситних та вишуканих "веж" (страви подаються на таці з трьох ярусів) неодмінно спробуйте фірмове тістечко "Леополіс". Його готують у "Grand Cafe Leopolis" по-особливому: з моменту намащування коржів має пройти рівно 12 годин, після цього торт продається не довше 12 годин.


Тістечко "Леополіс" / Фото Фест

Кожен пляцок записується у спеціальну Реєстрову книгу пляцків "Grand Cafe Leopolis", де йому присвоюється персональний номер. Подають смаколик виключно із золотими столовими приладдям та особливим соусом.

Tante Sophie 

Адреса: вул. Друкарська 6А

Не минайте синіх дверей, адже саме вони приведуть вас до вишуканого закладу у самому серці Львова – "Tante Sophie".

"Tante Sophie" у перекладі з французької перекладається, як Тітонька Софія. Заклад французької кухні виконаний в найкращих традиціях Провансу.

"Tante Sophie" – це справжня насолода для гурманів, адже тільки тут подають справжніх равликів із класичними французькими соусами. Також заклад може пишатися своєю відмінною винною картою та ідеально стилізованим інтер'єром.

Ресторація Бачевських

Адреса: Шевська 8

Ресторація галицької кухні Бачевських відкрилася у квітні 2015 року й до нині частує львів'ян та гостей міста вишуканими стравами під супровід арфи, віолончелі або фортепіано.

Ресторація Бачевських – це справжня оранжерея, три поверхи з різними залами, терасою і верандою. Відвідувачі можуть обрати будь-які страви: зупу по-бердичівськи, гефільте-фіш по-львівськи, журек за переписом Пані Стефи, телятину з фуа-гра, лемонсоль, смажену у спеціях, сирник львівський або фірмові наливки та настоянки, яких у закладі налічується вже понад сотні. 

Шеф-кухар закладу – Олександр Чернишенко.

Він пропрацював не тільки галицькі, а й австрійські, польські та єврейські рецепти, а ще ресторація має власного наливкаря, який пропрацьовує старовинні рецепти наливок та настоянок та створює нові.