Торт без борошна та цукру – це ідеальна опція для тих, хто турбується про фігуру, але не може уявити свого життя без смаколиків. Окрім того, цей десерт сподобається і дітям, в яких є достатньо енергії, тож цукрового "допінгу" вони не потребують.

Читайте також Разом зі смаком повинна бути користь: з чим не можна поєднувати картоплю

Готовність торта потрібно перевіряти шпажкою – може трапитися, що йому потрібно буде трішки більше часу, аніж вказано у рецепті.

Рецепт торта з гарбуза та шоколаду

Час: 20 хвилин + 1,5 години

Порцій: 14

Чудовий десерт без борошна та цукру / Фото Smaker

Інгредієнти:

тісто:

  • 700 грамів гарбуза;
  • 150 грамів пшоняної крупи;
  • палочка кориці;
  • 70 грамів фініків;
  • 800 мілілітрів води;
  • 2 столові ложки арахісового масла;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 4 яйця;
  • 100 мілілітрів молока;
  • 3 столові ложки какао;

крем:

  • 300 грамів вершкового сиру для канапок;
  • 2 столові ложки кленового сиропу;
  • цедра 1 апельсина.

Приготування:

  1. Гарбуз нарізаємо та запікаємо 35 хвилин при 180 градусах.
  2. Пшоняну кашу висипаємо у каструлю, додаємо корицю, фініки, заливаємо водою та варимо 15 хвилин.
  3. Готову кашу перекладаємо у блендер (корицю забираємо), додаємо гарбуз, арахісове масло, яйця, молоко та розпушувач. Перебиваємо до однорідності.
  4. 2/3 маси виливаємо у форму. До того, що залишилося у блендері, додаємо какао та ще раз збиваємо. Докладаємо тісто у форму.
  5. Випікаємо 50 хвилин при 180 градусах.
  6. Готуємо крем. Сир поливаємо кленовим сиропом, додаємо цедру та ретельно перемішуємо.
  7. Наносимо крем на торт. Зверху можна прикрасити горіхами або цукатами.

Смачного!