Торт "Малинова хмаринка" підкорить його серце: рецепт без випікання
14 лютого 2022,
18:01
Читать новость на русском
Джерело:
ютуб Лізи ГлінськоїЩе побоюєтеся братися за бісквіти, а солодкого хочеться? То приготуйте торт на пісочній основі з малиновим желе, ніжним кремом та повітряною меренгою. І ніякої духовки!
Щоб перетворити свято та смачну казку, подаруйте своїй половинці торт, приготований власноруч. Рецептом із нами поділилася українська кондитерка Ліза Глінська.
Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою
Рецепт торта "Малинова хмаринка"
- Час: 6 годин
- Порції: 6
– 100 грамів печива;
– 50 грамів вершкового масла.
Для малинового желе:
– 150 грамів малинового пюре без кісточок;
– 100 мілілітрів води;
– 200 грамів замороженої малини;
– 40 грамів цукру;
– 15 грамів желатину + 75 мілілітрів води.
Для крему "Шарлотт":
– 150 мілілітрів молока;
– 50 грамів сирого курячого яйця;
– 100 грамів вершкового масла.
Для французької меренги:
– 60 грамів сирого курячого білка;
– 100 грамів цукру;
– 10 грамів кукурудзяного крохмалю.
Приготування:
- Для основи подрібніть печиво в крихту, розтопіть вершкове масло та перемішайте.
- Форму для торта викладіть на шар фольги, на бортики вистеліть ацетатну плівку.
- Викладіть масу у круглу форму діаметром 21 сантиметр (попередньо вкриту пергаментом). Розрівняйте все склянкою або ложкою. Відправте корж в холодильник.
- Для малинового желе залийте желатин водою кімнатної температури та залишіть набухати (15 хвилин).
- У сотейнику змішайте малинове пюре без кісточок та цукор. Доведіть пюре до кипіння та варіть 1 – 2 хвилини. Зніміть з плити, додайте набухлий желатин та перемішайте.
Фото Лізи Глінської
- Перелийте пюре в миску та влийте воду. Додайте заморожені ягоди та залийте желе у форму (поверх основи).
- Відправте заготовку в холодильник.
- Для крему "Шарлотт" змішайте у сотейнику молоко, цукор та яйця. Перемішайте вінчиком.
- При постійному помішуванні доведіть масу до кипіння та варіть 30 секунд. Зніміть з плити та перелийте заварний крем в миску. Накрийте шаром харчової плівки "в контакт" та охолодіть протягом 1 години в холодильнику.
- М'яке вершкове масло збийте міксером, щоб маса збільшилася вдвічі.
- Зніміть харчову плівку з крему, перемішайте його з маслом.
- Для французької меренги увімкніть духовку на 100 градусів в режимі "конвекція".
- Вилийте білок в чашу міксера, збийте до пишної піни та додайте цукор. Збивайте білки до стійких піків.
- Додайте до меренги крохмаль та перемішайте.
- Перекладіть готову меренгу в кондитерський мішок.
- Викладіть на шар пергаменту круглу форму без дна. Відсадіть меренгу по спіралі (від центру до країв). Заберіть форму, а сформовану меренгу відправте в духовку сушитися на 30 – 40 хвилин.
- Вимкніть духовку та привідкрийте дверцята, залишіть випечену меренгу охолоджуватися в духовці.
Збираємо торт "Малинова хмаринка"
- По верх желе викладіть крем "Шарлотт", розрівняйте спатулою.
- На крем викладіть охолоджену меренгу.
- Готовий торт відправте в холодильник на кілька годин.
Смачного!
Відеорецепт приготування торта "Малинова хмаринка":