"Монастирська хата" – торт, відомий кожному з дитинства. (Упевнені, ваші бабусі пекли його на свята.) За цим рецептом ви також легко приготуєте улюблений десерт.
- Просійте борошно через дрібне сито. Погасіть соду оцтом у глибокій мисці, додайте сметану та м'які шматочки вершкового масла – перемішайте.
- Невеликими порціями додавайте до суміші борошна та замішуйте тісто для торта. Готове тісто розділіть на 15 шматочків, сформуйте з ним кульки та загорніть у харчову плівку. Відправте в холодильник на 2 години.
- З кожної кульки тіста розкатайте прямокутну форму, злегка підсипайте борошном.
- В середину кожного розкатаного тіста викладіть вишню в рівненький рядочок та защепіть краї тіста.
- Випікаємо в духовій шафі при 180 градусах 15 хвилин до готовності тіста.
- З’єднуємо у глибокій мисці 600 г сметани, 200 мл вершків, 200 г цукрової пудри та цедру одного апельсина.
- Ретельно збиваємо всі інгредієнти міксером і готуємо крем.
- Вишню посипте цукровою пудрою, щоб вона увібрала сік.
- Формуємо торт, викладаючи 5 паличок з вишнями, та щедро змащуємо їх кремом.
- Наступний шар із 4 паличок викладаємо на попередній. Змащуємо кремом.
- Продовжуємо викладати шари, зменшуючи кількість паличок.
- Декоруємо "Монастирську хату" кремом, що залишився, і притрушуємо тертим шоколадом.
- "Монастирська хата" має просочитись кремом, тож відправляємо її на три години до холодильника.
Смачного!