Торт "Смарагд" – витвір мистецтва з духовки: перевірений рецепт від кондитерки

30 листопада 2021, 20:20
Читать новость на русском

Хочете здивувати близьких своїми кондитерськими вміннями? Ліза Глінська допоможе вам у цьому! Торт, який нещодавно приготувала майстриня, смачний, яскравий і надзвичайно вишуканий!

Яскравий вигляд, кілька текстур та ні на що не схожий смак – це все про торт "Смарагд". Він чудово підійде для святкування днів народжень, хрестин та інших урочистих родинних подій. Готується десерт без жодних труднощів, адже Ліза детально розписала весь процес.

Читайте також Смачний та поживний перекус: що приготувати вдома за лічені хвилини

Рецепт торта "Смарагд"

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2


Торт "Смарагд" / Фото кондитерки

Інгредієнти для бісквіта зі шпинатом:
 – 100 мілілітрів олії;
 – 200 грамів шпинату;
 – 20 мілілітрів лимонного соку;
 – 150 грамів сирих яєць;
 – 150 грамів цукру;
 – 12 грамів розпушувача;
 – 220 грамів борошна;
 – 200 грамів малини.

Приготування:

  1. Відправте в мірну склянку шпинат, олію та лимонний сік. Перебийте ці інгредієнти блендером.
  1. Окремо збийте міксером яйця з цукром близько 7 хвилин. Маса повинна стати пухнастою та повітряною.
  1. Додайте до яєчної маси шпинатну пасту та перемішайте.
  1. Далі додайте борошно та розпушувач і обережно перемішайте.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Вилийте тісто на пергамент для випікання та розрівняйте ложкою.
  1. Заморожену малину викладіть на тісто.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів та випікайте в ній бісквіт протягом 15 – 18 хвилин.
  1. Готовий бісквіт дістаньте з духовки та охолодіть.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. За допомогою металевої круглої форми виріжте з коржа чотири кола діаметром 16 сантиметрів.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Бісквіт, що залишився знову відправте в духовку та випікайте при 100 градусах 1 годину. Його потрібно висушити.
Важливо! Для приготування торта висотою шість сантиметрів, діаметром 18 сантиметрів, вам потрібно два бісквіти. Решту можна загорнути в харчову плівку та заморозити.

Готуємо ягідний мус

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 1
Інгредієнти для ягідного мусу:
 – 250 грамів ягідного пюре;
 – 100 грамів сирих яєць;
 – 50 грамів цукру;
 – 12 грамів желатину;
 – 120 грамів білого шоколаду;
 – 280 грамів жирних вершків.

Приготування:

  1. Змішайте желатин з водою кімнатної температури. Залишіть набухнути на 10 – 15 хвилин.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. У сотейнику змішайте ягідне пюре, яйця та цукор. Перемішайте інгредієнти та відправте на плиту.
  1. При постійному помішуванні доведіть масу до кипіння. Кип'ятіть 10 – 15 секунд та зніміть з плити.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Додайте в сотейник набухлий желатин. Далі додайте шоколад та перемішайте.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Накрийте масу харчовою плівкою "в контакт" та відправте в холодильник до повного охолодження.
  1. В охолоджену основу додайте збиті вершки та перемішайте.

Рецепт крем-чизу

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 1
Інгредієнти для крем-чизу:
 – 150 грамів вершкового сиру;
 – 50 мілілітрів жирних вершків
 – 20 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  1. З'єднайте в чаші міксера крем-сир, цукрову пудру та вершки.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Збивайте масу до стійких піків.
  1. Перекладіть крем в кондитерський мішок з насадкою закрита зірка (8 міліметрів).

Збираємо торт "Смарагд"

  • Час: 8 годин
  • Порції: 6 – 8


Торт "Смарагд" / Фото кондитерки

  1. Підготуйте форму діаметром 18 сантиметрів, висотою – 6 сантиметрів.
  1. Вкрийте дно харчовою плівкою, а в середину викладіть бордюрну стрічку (ацетатну плівку).


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Викладіть бісквіт на дно форми.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Викладіть мус на корж та розрівняйте по поверхні.
  1. Поверх мусу викладіть ще один корж, знову додайте мус та розрівняйте.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Відправте торт на 7 годин в холодильник.
  1. Зніміть з торта бордюрну стрічку та форму.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Висушений бісквіт подрібніть в крихту.
  1. Змастіть борти торт нейтральною глазур'ю (напажем) та приклейте на неї крихту бісквіта.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Задекоруйте торт крем-чизом та свіжими ягодами.


Приготування торта / Скриншот із відео кондитерки

  1. Торт готовий.


Торт "Смарагд" і Ліза Глінська / Скриншот із відео кондитерки

Смачного!

Відеорецепт приготування торта "Смарагд":