Торт тирамісу – ідеальний варіант до святкового столу. Так, саме торт, адже класична подача його у склянці, або іншій скляній формі.

Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу

Завдяки желатину, цей кулінарний шедевр може мати стійкий та яскравий вигляд і декор. Ніжна основа, кавовий смак та аромат.

Рецепт торта тирамісу

  • Час: 4 години
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • Заварюємо міцну каву, охолоджуємо, додаємо лікер.
  • ️Желатин заливаємо холодною водою.
  • ️Форму діаметром 21 сантиметрів вкриваємо пергаментом. У 21-го печива підрізаємо кінці і викладаємо по стінці форми. Низ форми також заповнюємо савоярді, їх відразу можна змочити в каві, або ж просто легенько полити зверху.
  • ️Вершки збиваємо з цукровою пудрою до стійких піків, маскарпоне збиваємо до однорідності.
  • ️Желатин розтоплюємо в мікрохвильовці чи на водяній бані, додаємо до маскарпоне і добре перемішуємо чи збиваємо до однорідності.
  • Додаємо збиті вершки і перемішуємо масу силіконовою лопаткою.
  • Половину крему викладаємо на савоярді, всередину кладемо савоярді просочені кавою і закриваємо іншою половиною крему.
  • Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 4 – 5 годин чи ніч.
  • Торт прикрашаємо кремом зі збитих з цукровою пудрою вершків і посипаємо какао.

Смакуємо!