Сметанник "Зебра" ідеальний варіант швидкого та легкого десерту, адже його не потрібно випікати. Він виходить зі смаком пломбіру – ну дуже смачно!

Читайте також Котлети з грибами чи фрикадельки з овочами: страви з курячого фаршу, які посмакують кожному

Зверху його можна додатково задекорувати, або залишити як є. Оригінальний малюнок торта виглядає самобутньо та яскраво й без поливки.

Рецепт сметанника "Зебра"

  • Час: 8 годин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • ️Печиво подрібнюємо в крихту, з'єднуємо з розтопленим маслом і формуємо корж у формі застеленій пергаментом. Охолоджуємо.
  • ️Желатин заливаємо холодним молоком і залишаємо для набухання.
  • ️З'єднуємо сметану зі згущеним молоком.
  • ️Окремо збиваємо дуже холодні вершки до м'яких піків.
  • ️Желатин розтоплюємо на водяній бані чи в мікрохвильовці, додаємо до сметани зі згущеним молоком. Змішуємо вінчиком, додаємо збиті вершки, змішуємо лопаткою і ділимо масу порівну у 2 посуди.
  • ️Додаємо до сметанної маси какао, змішуємо.
  • ️Виливаємо на холодний корж частину маси з какао, частину сметанну і так до кінця. Маса швидко застигає тому все робимо швиденько. Відправляємо на ніч в холодильник.
  • ️Знімаємо форму і подаємо до столу.

Смачного!