Smachno News підготували для вас рецепти тортів: ніжний торт з медом, ароматний морквяний торт та смачний бісквітний торт зі сметанним кремом, які ви з легкістю можете приготувати вдома. Порадуйте себе і близьких вишуканим десертом.

Читайте також Смачний тарт із франжипаном та ягодами за рецептом шеф-кухаря Євгена Сушка

Торт Медовик

Торт "Медовик"/ Фото pexels.com

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці з'єднайте м'яке вершкове масло з медом, додайте цукор.
  3. У каструлі на водяній бані розігрійте до повного розтанення цукру, перемішайте до однорідної консистенції, додайте соду, варіть декілька хвилин. Зніміть з вогню.
  4. У мисці з тістом додайте яйця, борошно, замісіть тісто. Залиште для охолодження. загорніть у харчову плівку, відправте у холодильник на 30 хвилин.
  5. Тісто розділіть на 9 частин. Розкатайте тонкі коржі круглої форми.
  6. Розігрійте духовку до температури 200 градусів, деко посипте борошном, викладіть корж, відправте запікатись протягом 5 хвилин. Випікайте 9 коржів окремо. Зайві краї викладіть в окрему миску, подрібніть у крихту.

Як приготувати крем

  1. Для приготування крему збийте міксером сметану, додайте цукор, ванільний цукор.
  2. Помийте лимон, натріть цедру, додайте до крему, акуратно перемішайте.
  3. Змастіть кремом готові коржі, зверху посипте крихтою, поставте торт на 1-2 години у холодильник.

Морквяний торт/ Фото pexels.com

Морквяний торт

  1. Для приготування торту помийте, почистіть моркву, натріть на грубій тертці.
  2. У мисці ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок, додайте соду, розпушувач, корицю, ванільний цукор, перемішайте. Далі – додайте яйця, олію, моркву.
  3. Помийте апельсин, вичавіть сік, на грубій тертці натріть цедру, додайте до тіста, перемішайте. Замісіть тісто. Залиште на 20 хвилин.
  4. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть тісто, випікайте при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин.
  5. Для приготування крему у мисці збийте міксером вершкове масло, додайте цукрову пудру, ванільний цукор, вершковий сир, перемішайте до однорідної консистенції.
  6. Готовий торт змастіть кремом, задекоруйте на власний смак.

Торт зі сметанним кремом/Фото pexels.com

Бісквітний торт зі сметанним кремом

  1. Для приготування бісквітного тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці з'єднайте яйця з цукровою пудрою, збийте міксером протягом 10 хвилин. Далі – додайте борошно, розпушувач, ванільний цукор, перемішайте.
  3. Форму для випікання вистеліть пергаментом, викладіть тісто.
  4. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 40-45 хвилин до готовності.
  5. Бісквіт розділіть на три коржі.
  6. Для приготування крему збийте міксером сметану, додайте цукор, ванільний цукор.
  7. Змастіть кремом готові коржі. Викладіть крем у кондитерський мішок, зверху задекоруйте торт квітами, поставте торт на 1 годину у холодильник.
  8. Дістаньте торт. Розріжте на порції. Смачного!