Приготування вареної кукурудзи дуже просте і швидке, що робить її ще більш привабливою для тих, хто хоче насолодитися смачним та корисним овочем без зайвих зусиль. Щоб приготувати ідеальну варену кукурудзу, досить кількох простих кроків.

До теми Не всі по це знають: як смачно зварити молоду кукурудзу

Скільки часу варити кукурудзу

Якщо у вас немає великої каструлі, ви можете розрізати качани навпіл. Закип'ятіть воду з цукром (2 столові ложки цукру на 4 качани або на ваш смак), потім додайте кукурудзу і доведіть до кипіння. З моменту повторного закипання її варто варити приблизно 10 – 15 хвилин.

Варена кукурудза з маслом і сіллю

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. У велику каструлю налийте воду, додайте цукор і вкиньте очищені качани кукурудзи.
  2. Доведіть до кипіння і варіть не більше 8 хвилин.
  3. На сковороді розтопіть масло і додайте 2 столові ложки борошна. Смажте 3 – 4 хвилини, поки борошно не стане рум'яним.
  4. Постійно помішуйте, додайте молоко.
  5. Зменште вогонь і варіть до загустіння.
  6. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом.
  7. Додайте натертий на крупній тертці сир.
  8. Перемішуйте, поки не утвориться однорідний вершковий соус. Додайте в соус подрібнену петрушку.
  9. Розкладіть варені качани кукурудзи на тарілки та подавайте разом із соусом.