Укр Рус
12 липня, 19:48
1

Про це знають далеко не всі: чи треба замочувати горох перед варінням

Основні тези
  • Горох – корисний продукт, який можна використовувати для приготування смачних страв, проте іноді його варіння може бути проблематичним.
  • Для швидшого варіння гороху його слід замочити в прохолодній воді на 5 – 12 годин, що дозволить підготувати страву за 40 хвилин, порівняно з 2 годинами без замочування.
  • Під час варіння гороху важливо знімати пінку, помішувати горох і посолити за 5 хвилин до завершення. Після варіння можна перебити горох блендером для однорідного пюре.

Джерело:

"Радіо Трек"

Горох – корисний продукт, з якого виходить казково смачне пюре чи суп. Однак інколи його буває проблематично зварити.

Горох – дуже поживний. Окрім цього, він є потужним джерелом білків.

Варто спробувати Ніжне та дуже смачне: готуємо куряче філе, фаршироване фетою та томатами

Як правильно варити горох

Щоб горох зварився значно швидше, його треба замочити перед приготуванням. Для цього горох треба насипати в миску і залити прохолодною водою на 5 – 12 годин. Найкраще це робити на ніч.

Тоді вже зранку ви зможете приготувати смачну та поживну страву за 40 хвилин. Своєю чергою, горох без замочування буде варитися близько 2 годин. У воду для замочування можна додати пів чайної ложки соди – це сприятиме швидшому розм'якшенню бобів.


Замочений горох готується швидше / Фото Depositphotos

Щоб зварити горох, покладіть його в каструлю, залийте водою та поставте на середній вогонь. Варіть, знімаючи пінку. В кінці варіння помішуйте горох частіше, щоб він не пригорів, а за 5 хвилин до завершення посоліть. Готовий горох можна перебити блендером, тоді пюре вийде однорідним.

Цікаво! Спробуйте приготувати фантастичне горохове пюре з беконом – вам сподобається.