Про це знають далеко не всі: чи треба замочувати горох перед варінням
Джерело:
"Радіо Трек"Горох – корисний продукт, з якого виходить казково смачне пюре чи суп. Однак інколи його буває проблематично зварити.
Горох – дуже поживний. Окрім цього, він є потужним джерелом білків.
Варто спробувати Ніжне та дуже смачне: готуємо куряче філе, фаршироване фетою та томатами
Як правильно варити горох
Щоб горох зварився значно швидше, його треба замочити перед приготуванням. Для цього горох треба насипати в миску і залити прохолодною водою на 5 – 12 годин. Найкраще це робити на ніч.
Тоді вже зранку ви зможете приготувати смачну та поживну страву за 40 хвилин. Своєю чергою, горох без замочування буде варитися близько 2 годин. У воду для замочування можна додати пів чайної ложки соди – це сприятиме швидшому розм'якшенню бобів.
Замочений горох готується швидше / Фото Depositphotos
Щоб зварити горох, покладіть його в каструлю, залийте водою та поставте на середній вогонь. Варіть, знімаючи пінку. В кінці варіння помішуйте горох частіше, щоб він не пригорів, а за 5 хвилин до завершення посоліть. Готовий горох можна перебити блендером, тоді пюре вийде однорідним.