Рецептом халви з арахісу та насіння соняшника з нами поділилася кондитерка Лілія Цвіт. Приготуйте цей чудовий десерт до чаю вже сьогодні!

Читайте також Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса

Також халвою можна начиняти пампухи, рогалики та іншу домашню випічку.

Рецепт домашньої халви

  • Час: від 2 годин
  • Порції: близько 400 грамів

Приготування:

  1. На маленькому вогні обсмажте насіння соняшника. Використовуйте суху сковорідку. Важливо не перетримати насіння на плиті, щоб халва не гірчила.
  2. Так само обережно обсмажте арахіс.
  3. Залиште обсмажені інгредієнти остигати.
  4. У чаші блендера подрібніть окремо насіння соняшника та арахіс на дрібну крихту. Не перестарайтеся: паста нам не потрібна!
  5. У глибокій посудині з'єднайте інгредієнти й додайте до них рідкий мед.
  6. Масу ретельно вимішайте й перекладіть до металевої форми, укритої харчовою плівкою.
  7. Утрамбуйте халву спочатку ложкою, потім качалкою й відправте до холодильника щонайменше на 2 години (в ідеалі – на ніч).

Смачного!

Відеорецепт приготування домашньої халви: