Тушкуємо, запікаємо, шаткуємо в салат: три небанальні страви з білоголової капусти

26 лютого 2022, 21:40
Читать новость на русском

Вважаєте, що з білоголової капусти можна готувати лише щось просте, повсякденне? Скористайтеся цими рецептами – і від вашого скепсису не залишиться й сліду!

Ви пересвідчитеся: найсмачшніші страви готуються з найпростіших продуктів. Головне – зробити правильні смакові акценти.

Читайте також Як приготувати домашній хліб: рецепт з білого борошна на воді

Салат із білоголової капусти та моркви

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 6


Фото pinch and swirl

Інгредієнти:
 – 1 білоголова капустина;
 – 2 середні морквини;
 – 2 – 3 столові ложки олії;
 – сіль;
 – мелений чорний перець.

Приготування:

  1. Зніміть перші шари капусти, якщо вони пошкодженні. Насічіть її гострим ножем.
  2. Почистіть моркву, натріть її на тертці.
  3. У салатниці змішайте капусту, моркву, присмачте спеціями та полийте олією.
  4. Ретельно перемішайте салат та подавайте його до відвареної або печеної картоплі.

Смачного!

Печена білоголова капуста з беконом

Час: 45 – 60 хвилин

Порції: 4


Фото real food tesco

Інгредієнти:
 – 2 білоголові капустини;
 – 4 столові ложки олії;
 – 2 гілочки тим'яну;
 – 200 грамів бекону;
 – 50 грамів пармезану;
 – 3 – 4 зубчики часнику;
 – сіль;
 – мелений чорний перець;
 – 100 мілілітрів білого сухого вина.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко фольгою і змастіть половиною олії.
  2. Розріжте капусту навпіл або на стейки. Змастіть їх олією, що залишилася. Випікайте капусту 20 хвилин.
  3. Тим часом розігрійте сковорідку на сильному вогні. Обсмажте нарізаний довільними шматочками бекон до хрусткої скоринки, потім додайте вичавлений або нарізаний часник, подрібнений чебрець і біле вино (за бажанням).
  4. Вийміть капусту з духовки, посипте сумішшю з бекону, потім посипте пармезаном і листочками чебрецю. Поверніть страву в духовку на 5 хвилин і готуйте до готовності.

Смачного!

Тушкована білоголова капуста з лимоном

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 6


Фото inspired taste net

Інгредієнти:
 – 1 білоголова капуста;
 – 1½ столової ложки олії;
 – 1 столова ложка подрібненого часнику;
 – сухий червоний перець;
 – ½ лимона;
 – ½ чайної ложки дрібної морської солі.

Приготування:

  1. Нагрійте оливкову олію у великій сковорідці на середньому вогні.
  2. Насічіть капусту. Додайте її на сковорідку разом з часником і спеціями.
  3. Готуйте, періодично помішуючи, поки капуста не стане м’якою (10 – 15 хвилин).
  4. Вичавіть сік з лимона на капусту і подавайте до столу.

Смачного!