Простий суп з цибулі – рецепт Миколи Люлька
26 січня 2023,
16:20
Читать новость на русском
Джерело:
Микола ЛюлькоКоли в холодильнику не густо з продуктами, а на обід щось потрібно приготувати – скористайтеся рецептом цибулевого супу.
Український шеф-кухар Микола Люлько поділився з читачами рецептом простого, але водночас вишуканого цибулевого супу, який підкорив світ.
Читайте також Рецепт курки в грибному соусі: ідеальний варіант для обіду
Нереально смачний суп з цибулі допоможе не тільки насититися, а й врятує від похмілля. Його просто готувати, а результат вразить з першої ложки.
Рецепт цибулевого супу
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 6
– 80 грамів вершкового масла;
– 400 грамів ріпчастої цибулі;
– 200 грамів цибулі шалот;
– 40 грамів оливкової олії;
– 2 столові ложки борошна;
– 100 грамів білого сухого вина;
– 50 грамів соєвого соусу;
– 600 мілілітрів курячого бульйону;
– гілочка розмарину;
– 2 – 3 гілочки чебрецю;
– 60 грамів сиру пармезан
– сіль;
– 6 шматочків хліба;
– 200 грамів сиру (Грюер, Едамер або Гауда).
Приготування:
- Нарізаємо цибулю соломкою товщиною 2 – 3 міліметри.
- В каструлі з товстим, широким дном обсмажуємо цибулю на суміші вершкового масла та оливкової олії. Готуємо на великому вогні, постійно помішуючи та карамелізуючи цибулю. На дні буде утворюватись золотиста скоринка, зішкрябуємо її лопаткою – це той ефект який нам потрібен.
- Цибуля готова, коли вона стане м’якою, джемовою та карамелізованою.
- Коли цибуля готова, додаємо борошно і добре вимішуємо.
- Додаємо біле вино, та помішуючи здираємо скоринку з дна.
- Коли вино випарувалось, додаємо соєвий соус та курячий бульйон.
- Додаємо розмарин та чебрець, можна в мішечку, щоб потім легше було дістати. Коли закипить, вже майже готово. Додаємо тертий пармезан, перемішуємо та доводимо до смаку сіллю.
- Нарізаємо багет, приправляємо оливковою олією та запікаємо в духовці на 200 градусів 5 – 6 хвилин. Натираємо кожен підсмажений багет часником.
- Наливаємо суп у придатну для запікання тарілку чи горщик. Зверху викладаємо тертий сир, потім нарізаний багет і знову тертий сир.
- Ставимо в розігріту духовку на 180 градусів, на 5 хвилин, щоб розплавився сир і утворилась золотава скоринка.
Смачного!