Цибулевий суп – класична страва французької кухні. Існує безліч рецептів у кожному регіоні Франції, але традиційним вважають рецепт з Ліону.
Для приготування супу використовують курячий бульйон з додаванням ароматних спецій та карамелізовану цибулю з вершковим маслом.
Читайте також Як приготувати картоплю Буланжер з куркою: домашній рецепт
Рецепт супу
- Для приготування супу почистіть від лушпиння цибулю, наріжте напівкільцями. Обсмажте на пательні з вершковим маслом до золотої скоринки. Далі – додайте соду, помішуючи ще 5-10 хвилин. Подрібніть до однорідної консистенції за допомогою блендера, пропустіть через сито.
- Ретельно помийте, почистіть від шкірки курятину. У каструлі з водою відваріть бульйон з додаванням букета гарні, додайте цибулю.
- Натріть твердий сир на грубій тертці, викладіть на грінки.
- Суп викладіть у порційні тарілки, зверху – грінки, відправте на 15 хвилин запікатись у розігріту духовку при температурі 220 градусів до рум’яної скоринки.
- Помийте петрушку, подрібніть ножем.
- Дістаньте з духовки. Перед подачею задекоруйте петрушкою. Смачного!