Цибулевий суп – класична страва французької кухні. Існує безліч рецептів у кожному регіоні Франції, але традиційним вважають рецепт з Ліону.

Для приготування супу використовують курячий бульйон з додаванням ароматних спецій та карамелізовану цибулю з вершковим маслом.

Читайте також Як приготувати картоплю Буланжер з куркою: домашній рецепт

Рецепт супу

  1. Для приготування супу почистіть від лушпиння цибулю, наріжте напівкільцями. Обсмажте на пательні з вершковим маслом до золотої скоринки. Далі – додайте соду, помішуючи ще 5-10 хвилин. Подрібніть до однорідної консистенції за допомогою блендера, пропустіть через сито.
  2. Ретельно помийте, почистіть від шкірки курятину. У каструлі з водою відваріть бульйон з додаванням букета гарні, додайте цибулю.
  3. Натріть твердий сир на грубій тертці, викладіть на грінки.
  4. Суп викладіть у порційні тарілки, зверху – грінки, відправте на 15 хвилин запікатись у розігріту духовку при температурі 220 градусів до рум’яної скоринки.
  5. Помийте петрушку, подрібніть ножем.
  6. Дістаньте з духовки. Перед подачею задекоруйте петрушкою. Смачного!